Dulciurile, detaliile care indulcesc o nunta

Tortul de nunta reprezinta o provocare si, totodata, unul dintre detaliile spectaculoase ale nuntii, motiv pentru care alegerea lui nu este una usoara. Sa fie oare din martipan? Se mai poarta accesoriile? Care sunt cele mai populare torturi? Ce culoare alegem? Pe cate niveluri sa fie? Sa fie insotit si de un candy bar? Cum alegem candy barul? Acestea sunt o parte din intrebarile care framanta orice mireasa − tocmai de aceea se si numeste „tortul miresei”, si nu al mirelui… Dar mai exista si exceptii. Pentru ca suntem in plin sezon al nuntilor, ne-am gandit sa facem o vizita manufacturii de prajituri Adore Cakes si sa stam de vorba cu Alina Dulamescu, proprietara brandului Adore si creatoarea de dulciuri, secretul din spatele zambetelor, lacrimilor si aplauzelor admirative de la momentul taierii tortului.

Dulciurile pentru nunta, o alegere deloc usoara

Fie ca este al miresei, al mirelui sau al amandurora, tortul de nunta trebuie sa multumeasca din toate punctele de vedere. In primul rand, alegerea trebuie facuta in functie de preferintele voastre in ceea ce priveste aromele, cromatica, textura si designul. „Degustarea tortului este o etapa esentiala. Viitorii miri trebuie sa vina impreuna si sa discute cu manufacturierul care urmeaza sa le pregateasca tortul de nunta. Dupa ce au luat decizia de comun acord, se considera o comanda. In ceea ce priveste cromatica, pentru torturile de nunta recomand pastelurile, care se accesorizeaza foarte usor cu fructe si flori, avand in vedere ca este vara si se merge foarte mult pe naturalete. Naked Cake, cu decor de flori naturale si fructe proaspete, este alegerea ideala in acest sezon, in special pentru nuntile in aer liber. Depinde foarte mult de stilul viitorilor miri si de tematica nuntii”, a marturisit Alina.

Gramajul tortului de nunta

Cele mai multe persoane opteaza pentru torturile pe 2, 3 sau chiar mai multe niveluri. Greutatea aproximativa a desertului de nunta si distribuirea acestuia pe niveluri tine de numarul invitatilor si de preferintele mirilor. Pentru nuntile extravagante, un desert spectaculos poate fi obtinut din torturile-macheta, supradimensionate, care vor face furori.

Decorul tortului de nunta

Alegerea unui design trebuie facuta in concordanta cu culorile si tema nuntii voastre. In functie de stilul nuntii si tematica aleasa, decorarea tortului trebuie sa incununeze cu succes povestea celui mai important eveniment din viata voastra. Cel mai dulce moment al serii este musai sa fie cu adevarat artistic, original si cat mai creativ. Recomandarea Adore Cakes este decorarea tortului de nunta cu flori comestibile sau torturile imprimate, in forma patrata, rotunda sau chiar un tort hexagonal, cu un design cu totul deosebit. Impresioneaza-ti invitatii decorandu-ti tortul cu versuri din melodia preferata sau chiar cu juramintele voastre.

Cum alegem candy barul?

Cel mai vesel si colorat loc al nuntii, candy barul este nelipsit la nuntile din ziua de astazi. Trendul absolut al nuntilor si evenimentelor importante din ziua de astazi, candy barul inseamna mai mult decat o „masa dulce”. Aspectul candy barului urmareste tematica evenimentului, cromatica localului, florilor si ornamentelor, dar si preferintele mirilor. Cele mai populare dulciuri care alcatuiesc un candy bar de succes sunt minitartele, bezelele pe bat, mini naked cakes, macarons, cupcake-uri, minimuffins sau cake popsurile, fiecare personalizate in functie de preferintele mirilor si de creativitatea manufacturierului.

Text: Alexandra Lupu

Nota pentru articolul «Dulciurile, detaliile care indulcesc o nunta»:5.00/ 5 (2 voturi)