Elon Musk, al treilea cel mai bogat om din lume

Fondatorul SpaceX l-a depăşit pe Mark Zuckerberg la avere, bursa a anunţat o creştere a acţiunilor Tesla în ultimele ore. Elon Musk are acum o avere estimată la 111.3 miliarde de dolari, iar Mark Zuckerberg, o avere de 110.5 miliarde de dolari.

În acest an, acţiunile Tesla au crescut cu 475%, adică cu 76.1 miliarde de dolari. Elon are cel mai mare acord de plată încheiat vreodată între un director executiv şi un consiliu de administraţie, care i-ar putea aduce peste 50 de miliarde de dolari dacă îşi îndeplineşte toate obiectivele.

Zilele trecute, CEO-ul Tesla a intrat în top 5 cei mai bogaţi oameni ai lumii, depăşind suta de miliarde de dolari. Din clubul celor mai bogate persoane ale lumii mai fac parte şi Jeff Bezos, cu 200 de miliarde de dolari, Bill Gates şi Mark Zuckerberg.Despre Elon Musk

Elon Reeve Musk, în vârstă de 49 de ani, este fizician, inginer, designer și proiectant industrial, inventator și inovator, programator și creator de software, antreprenor tehnologic și filantrop. Este cetățean al Africii de Sud, al Statelor Unite și Canada.

Musk este fondatorul, directorul general și inginerul șef al SpaceX; co-fondator, director executiv și arhitect de produs al Tesla, Inc.; fondatorul The Boring Company; co-fondator al Neuralink; și co-fondator și inițial co-președinte al consiluilui de administrație al OpenAI.

Text: Bettina Cristea