Emil Dragan concureaza la Campionatul Mondial de Magie

decupat_Emil Dragan lupta pentru titlulEmil Dragan este un tanar magician de doar 26 de ani cu vise marete si aspiratii inalte. Cu 10 ani in urma, sub indrumarea lui Andrei Teasca, fondatorul Teatrului de Magie, Emil a descoperit si a aprofundat tainele acestei arte, iar pasiunea si talentul sau l-au urcat pe culmi inalte, bucurandu-se de premii si distinctii internationale. Astfel, Emil Dragan a devenit singurul roman care reprezinta tara noastra la Campionatul Mondial de Magie din Rimini, Italia.

 Un roman, cel mai bun magician al planetei?

Campionatul Mondial de Magie este organizat de Federatia Internationala a Societatilor de Magie (FISM) si, incepand cu anul 1948, se desfasoara o data la 3 ani, fiind considerat cea mai importanta competitie de profil din lume, numita, totodata, si „Olimpiada Iluzionismului”. Castigatorul va fi ales din peste 5000 de iluzionisti care-si vor expune, pe rand, trucurile si propriul spectacol. Reprezentantul nostru va concura cu un show de micromagie ce se doreste a fi spectaculos si inedit. Emil Dragan are in palmares titluri si premii castigate la diferite concursuri de magie de rang international.

Sunt foarte bucuros ca am ocazia sa particip la FISM 2015. Am emotii, evident, mai ales ca la un asemenea nivel nu ai voie sa gresesti sau sa eziti. Sunt insa optimist, ma bazez pe experienta mea indelungata alaturi de colegii de la Teatrul de Magie, cat si pe un moment complex, construit special pentru aceasta competitie”, a povestit Emil Dragan.

Text: Madalina Manole