Emma Thompson pleaca la Polul Nord

Emma ThompsonActrita britanica Emma Thompson, in varsta de 55 de ani, va calatori la Polul Nord, calatorie ce face parte dintr-o campanie ecologista initiata de Greenpeace, campanie care doreste sa evidentieze problemele de mediu care afecteaza regiunea arctica.

Aceasta campanie este doar una din lungul sir de actiuni prin care organizatia ecologista Greenpeace trage semnale de alarma legate de dezechilibrele de mediu care afecteaza deja planeta si care, in viitor, vor fi de nereparat.

Prin aceasta campanie, care beneficiaza de sprijinul actritei britanice, Greenpeace lupta pentru scoaterea in afara legii a exploatarilor de petrol si a pescuitului industrial.

Emma Thompson si ceilalti participanti la expeditie, printre care si fiica ei adolescenta Gaia, au pornit in aceasta aventura pe 4 august, dupa ce au efectuat un stagiu de pregatire la Londra.

Emma Thompson a lansat cu aceasta ocazie si o petitie online in sprijinul campaniei pe care o promoveaza, iar initiativa ei este sprijinita de prieteni celebri ai actritei, printre care actorul American Tom Hanks, alaturi de care a jucat de curand in filmul “Saving Mr. Banks”.

Emma Thompson este castigatoarea a doua premii Oscar, unul pentru cea mai buna actrita in 1993, pentru rolul din “Intoarcerea la Howard`s End”, iar celalalt pentru cel mai bun scenariu, pentru adaptarea cinematografica a romanului “Ratiune si simtire” de Jane Austen.

Este, de asemenea, printre putinii actori de la Hollywood care au fost nominalizati la Oscar pentru un rol principal – “Ramasitele zilei” si un rol secundar – “In numele tatalui”, in acelasi an – 1994.

Sa speram ca, avand o asemenea sustinatoare, campania Greenpeace va avea succes. Va fi un succes pentru noi toti si pentru copiii nostri.

Text: Alina Niculescu