Eticheta pentru nuntă: 6 reguli după care să scrii lista de invitați

Bucură-te de strălucirea ta de proaspăt logodită cât durează pentru că în calitate de viitoare mireasă mai ai de scris o listă de invitați. Navigarea prin eticheta nunții pentru ziua ta cea mare nu este o sarcină ușoară. „Pentru cuplurile care se confruntă cu acest obstacol în călătoria lor de planificare a nunții, sper că vă puteți mângâia cu faptul că nu sunteți singuri”, spune planificatorul celebru de nunți Matthew David Hopkins. „Milioane de cupluri au trecut sau trec prin această etapă dificilă a procesului de planificare și au depășit acest obstacol.” Te stresezi pe cine ar trebui să primească un plus-unu în ziua ta specială? Nu este nevoie să vă supărați – urmați aceste reguli de nuntă.1. Oaspeții căsătoriți, logodiți și care sunt într-o relație primesc în mod tradițional un plus-unu

Ca regulă generală, eticheta de nuntă a lui Emily Post spune că soții, logodnicii și partenerii ai fiecărui invitat ar trebui să primească o invitație. „Chiar dacă nu te-ai întâlnit niciodată sau nu sunt oamenii tăi preferați, oaspetele tău face parte dintr-un pachet”, explică autorii Anne și Lizzie Post.

2. Toată lumea din petrecerea de mireasă ar trebui să primească un plus-unu

Regulile despre conviețuire, întâlniri și căsătorie ies pe fereastră atunci când vine vorba de acel plus unu pentru petrecerea de nuntă. Nu numai că o nuntă fericită face un cuplu fericit, dar permiterea unei domnișoare de onoare să-și aducă noul iubit, de exemplu, este un mic semn de apreciere pe care îl puteți oferi în schimbul eforturilor și sprijinului ei, sugerează Amber Harrison, expert în nunți la Shutterfly.

3. Pentru oaspeții suplimentari, aveți un criteriu clar

În mod ipotetic, dacă permiteți unui singur invitat din afara petrecerii să invite un partener sau un prieten mai casual, atunci ar trebui să permiteți tuturor invitaților singuri să facă acest lucru. Cu toate acestea, nunțile sunt scumpe, iar adăugarea atât de multe nume în plus poate să nu fie fezabilă pentru un cuplu și bugetul lor.

4. Includeți plus unu pe invitație

Cum anunți oaspetele dacă trebuie sau nu să vină singuri? Începe pe plic. Invitațiile de nuntă foarte tradiționale au un plic exterior și interior. Stratul exterior se adresează destinatarului ,oaspetelui sau cuplul pe care îl cunoști personal, dar pentru acel invitat în plus, specifici că invitația este pentru două persoane.

5. Fii atent când așezi cuplurile și oaspeții singuri

Elaborați un plan pentru locurile de la masa care promovează o dinamică confortabilă pentru oaspeții singuri. Pentru cei singuri, există mai puține lucruri incomode decât să fii intercalat între un cuplu de bătrâni căsătoriți. Dar crearea unei mese „doar pentru persoane singure” ar putea da impresia că îți strângi prietenii singuri. În schimb, plasează-i între cuplurile degajate și prietenoase cu care probabil se vor înțelege. Acest lucru va crea cu siguranță un sentiment mai casual evenimentului și îi va ajuta să cunoască oameni.

6. Fii pregătit ca oamenii să întrebe dacă pot aduce un plus-unu

Oaspeții care nu primesc o invitație plus-unu te pot contacta pentru a aduce un invitat. Eticheta de nuntă a lui Emily Post spune să întrebi mai întâi despre acest plus solicitat: poate că relația prietenului tău a devenit mai serioasă în ultimele luni, de exemplu. „Când este o știre pentru tine că oaspetele este acum în acea relație, fă tot ce poți pentru a-i include partenerul”, scriu ei.

Iulia Mirică

Foto: shutterstocks