Extractul de alge ajuta la cresterea “colesterolului bun” din organism

Extractul de alge ajuta la cresterea “colesterolului bun” din organismUn cercetator de origine indiana a descoperit ca extractul de alge poate ajuta la ameliorarea bolilor cardiovasculare. Acest lucru are legatura cu faptul ca acest extract ajuta la cresterea nivelului de colesterol bun (HDL) din corp.

Majoritatea medicamentelor si suplimentelor existente duc la scaderea nivelului de colesterol rau (LDL), “scapand” din vedere importanta cresterii nivelului colesterolului bun.

“Foarte putini agenti cresc colesterolul bun, insa am aflat ca acest extract de alge reuseste asta. Acest rezultat, daca da rezultate la oameni, poate insemna o scadere a riscului bolilor de inima”, a declarat conducatorul studiului. Deocamdata, efectele au fost testate doar pe animale, asigurandu-le acestora o doza zilnica de ProAlgaZyme, un lichid transparent care a fost introdus in apa timp de 4 saptamani.

Studiul a fost publicat in Journal of Nutrition and Dietary Supplements.

Text: Bianca Badescu

iulie 10th, 2012 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate