Eyebrow Threading – noul trend in materie de sprâncene

Moda sprâncenelor subțiri și extrem de bine definite a apus. Acum accentul se pune pe un look cât mai natural și cât mai fresh. Metodele clasice de pensat cu ceară sau cu tradiționala pensetă au fost înlocuite de ultima noutate în materie de sprâncene și anume pensatul cu ață. Această modalitate de a îndeparta părul nedorit de pe față are o gramade de beneficii ce te vor face sa îți dorești să o încerci cât mai rapid. Iată ce trebuie să știi înainte de ați face o programare la salon.Cum a apărut și ce înseamnă

Cu toate că pensatul cu ață pare o modalitate nouă de a da formă sprâncenelor, această tehnică a fost folosită in Asia timp de secole pentru a îndeparta părul nedorit de pe față. Femeile îl foloseau la ocazii speciale, ca de exemplu atunci când tinerele se pregăteau pentru oficierea căsătoriei.

În ceea ce privește pensatul, procedeul este unul  extrem de simplu. Un stilist de sprâncene folosește sfori de bumbac răsucite pentru a smulge firele de păr nedorite, dându-le forma mult visată de clientă. Cu o experiență vastă în folosirea acestor sfori, te poți aștepta ca procedura să dureze jumătate de oră (sau mai puțin) și să arăți impecabil. Rezultatele după un asemenea tratament de răsfăț  sunt cu adevărat uimitoare și nu vei mai dori să te întorci la vechile metode de îndepărtare a firelor de păr nedorite.

Poate părea dureros tot acest mijloc de a îndepărta firele nedorite, însă pensatul cu ață este considerat cea mai blândă formă de îngrijire a sprâncenelor. Avantajele acestei tehnici sunt: se pot elimina si cele mai mici fire din radăcină fără a exista riscul să se rupă, timpul este aproape înjumătațit față de un pensat clasic cu ceară sau cu penseta și, cel mai important aspect, firele de păr cresc mai greu. Astfel, următoarea programare la salon este recomandat să fie facută la 3-4 saptămâni. Aceasta este, de obicei, perioada în care firele de păr încep din nou sa apară.

Text: Monica Toader