Femeile se simt atrase de barbatii cu voci joase

Femeile se simt atrase de barbatii cu voci joaseBarbatii cu voce joasa se afla cu un pas inaintea celorlalti, potrivit unui studiu canadian. Cercetatorii au descoperit ca barbatii cu voci terne au mai multe sanse de a atrage femeile, chiar daca o relatie cu astfel de barbati nu e tocmai ceea ce femeile isi doresc, deoarece acestea cred ca barbatii cu voci mai joase sunt mai predispusi sa insele.

Sunetul vocii unei persoane poate afecta modul in care aceasta este perceputa. Pana acum nu s-a descoperit clar de ce femeilor le plac vocile barbatilor care le-ar putea insela, insa se pare ca, desi aceste femei erau de parere ca barbatii respectivi le-ar putea insela, erau totusi deschise la relatiile de scurta durata si foarte putin ingrijorate in ceea ce priveste infidelitatea.

Autorii studiului au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au analizat 87 de femei care au ascultat vocile modificate electronic ale unor barbati. Consecintele infidelitatii sunt foarte multe, fie ca vorbim despre partea emotionala sau despre cea financiara, insa oamenii au evoluat utilizand anumite mecanisme de protectie pentru a evita astfel de situatii neplacute.

 

Text: Ruxandra Raica