Fernando Garcia și Laura Kim despre ultima colecție semnată Oscar de la Renta

„Îmi place să mă îmbrac cu stil, chiar dacă pur și simplu nu vreau să ies”, împărtășește Laura Kim prin Zoom, așezată lângă Fernando Garcia.

În calitate de lideri și fondatori comuni cu propria lor etichetă separată, Monse, Kim și Garcia reprezintă valul de designeri americani care înlocuiesc giganții modei precum Oscar însuși. Dar au trecut cinci ani de când co-proiectanții și-au luat tronurile de drept (cei doi s-au întâlnit în urmă cu peste un deceniu în atelier).

Sezonul de toamnă-iarnă 2021 este un moment liniștit de bucurie pură. Designerii s-au întors la rădăcinile, tulpinile și petalele brandului cu o colecție florală care ne distrage atenția de la anul haotic prin care am trecut. Trăgând referințe din mișcarea florii, o eră potrivită pentru revoluție și schimbare, hainele sunt destinate să facă acest lucru. „Tocmai ne-a adus înapoi la sfârșitul anilor 60”, spune Fernando Garcia, unul dintre designerii colecției.

Ținuta de deschidere, o rochie delicat brodată, imită florile presate. O rochie croșetată pare pregătită pentru Woodstock. Dar, în concordanță cu ADN-ul Oscar de la Renta, o ediție de îmbrăcăminte frumoasă de seară închide colecția.

“Simt că a fost doar cantitatea potrivită de opulență pentru această dată”, adaugă Garcia.

Lumea, în prăpastia redeschiderii, este în sfârșit pregătită pentru moda care să atingă acel echilibru.Noua colecție

Kim: Oscar folosește întotdeauna imprimeuri florale în colecții. Așa că ne asigurăm în continuare că avem un fel de floare în fiecare sezon, dar în acesta am optat pentru această poveste cu flori presate. Așadar, de aceea promovăm cu adevărat acest concept.

Garcia: Era o alegere dificilă între țesătura foarte fragilă și broderii delicate. Și apoi ne-am luat conceptul de broderie cu cristale și am făcut un top și o rochie de bal. Probabil cel mai decadent lucru pe care l-am proiectat de foarte mult timp. Mi s-a părut bine să ai un pic de rază de speranță pentru vremurile viitoare.

Design pentru o perioadă de tranziție

Kim: De fapt, ne-am gândit că poate ne vom întoarce la normal, nu pe deplin, dar am pus ceva în design. În ultimele două sezoane, am lăsat-o mai ușor în ceea ce privește jachetele și piesele de umplutură. Încă nu am dezvoltat la fel de mult ca piesele de seară, pentru că știi că Oscar a mai avut o tonă de piese de seară, dar ne întoarcem la el mai mult decât sezonul trecut. În general, am optat pentru țesăturile din bumbac mai mult decât mătase.

Garcia: Înainte era un tip de caftan, dar acum unele caftane s-au transformat în rochii și a devenit abordarea noastră mai relaxată față de îmbrăcămintea de seară.

Crearea în timpul unei pandemii

Kim: Ne-a dat șansa de a fi mai puțin risipitori, deoarece totul a fost mai lent. Așa că ne gândim de două ori înainte să cheltuim sau să îmbinăm ceva. De fapt, ne uităm să fim mai sănătoși în industria noastră.

Garcia: Ne-a forțat să devenim mai creativi cu resursele noastre locale și să explorăm lucruri precum această persoană cu flori pe care am întâlnit-o în Los Angeles și există o echipă de broderii în New York care poate face lucruri foarte frumoase și creative. De asemenea, ne-a făcut să ne uităm la materialul nostru dinstoc și să revizuim culorile și țesăturile cu unele suficiente pentru a produce câteva lucruri frumoase. Ne-a împins să fim puțin mai frugali, dar frugalitatea creează creativitatea.

Text: Iulia Mirică

Foto: www.elle.com