Festivalul Medieval Dracula: 3 zile de muzica, spectacole si ateliere la Targoviste

Daca in acest weekend nu ai niciun program, iti dam noi o idee! La Targoviste are loc cea de-a IV-a editie a Festivalului Medieval Dracula, in perioada 16-18 iunie. Evenimentul iti va oferi diverse atractii tematice si momente istorice reevocate cu ingeniozitate.

Asociatia Culturala Lupii Albi anunta spectacolul istoric DRACULA – COROANA, pentru sambata, la ora 21:30, in care vei retrai momente din viata voievodului. Daca iti place istoria, dar in acelasi timp si spectacolul, te vei bucura de dialoguri interactive, cascadorii, lupte de cai si efecte speciale. Scenele sunt scrise de regizorul Bogdan Jianu, cel care il va interpreta pe Dracula.

Din distributie mai fac parte actorii Ioan Isaiu, Elvira Deatcu, Vlad Mirita, Dan Ionescu, Liviu Cheloiu, Antonia Ionescu, Ioana Farcas, dar si alti actori cunoscuti. Pe langa domnul Tarii Romanesti, Vlad Tepes, te vei putea bucura sa reintalnesti personaje istorice precum Stefan cel Mare si Matei Corvin. Perioada festivalului a fost aleasa pentru a coincide cu data celebrului „atac de noapte”, condus de marele voievod Vlad Tepes impotriva lui Mahomed al II-lea.Festivalul Dracula, pentru parinti si copii

Deschiderea celei de-a IV-a editii a Festivalului Medieval Dracula are loc vineri, la ora 21:00. Imediat dupa, trupele Cobzality si Crispus, alaturi de Orchestra Simfonica Muntenia, iti vor oferi un spectacol de muzica si foc numit Dansul Zmeilor. Sambata si duminica te poti bucura de ateliere de manuire a sabiei, tras cu arcul, calarie, spectacole stradale cu papusi si recitaluri de muzica medievala. Daca vrei distractie cu muzica folk atunci duminica de la ora 19:00 te poti delecta cu un concert la care participa Mircea Baniciu, Mircea Vintila, Krypton, Vladi Cnejevici, Teo Boar si multi altii. In fiecare zi a festivalului, in intervalul 10:00-23:00, poti vizita targul tematic de produse si mestesuguri medievale.

Text: Alin Claudiu Popescu