Filimica

FilimicaPentru ca este o planta depurativa, ea constituie un ajutor pretios in icterul infectios. Are efect de curatire, stimuleaza circulatia sangelui si grabeste vindecarea ranilor.


Alifia de filimica este recomandata in: varice, flebite, fistule, degeraturi, arsuri, leziuni ulceroase ale sanului (chiar daca sunt maligne), cicatrice ramase in urma interventiilor chirurgicale, ciupercilor la picioare, micozelor din zona vaginului.


Tinctura de filimica diluata cu apa fiarta este foarte buna la compresele preparate pentru rani, contuzii, hematoame, rupturi musculare, chiar si pentru ulceratii purulente sau de natura canceroasa, in ranile deschise din cauza escarelor, umflaturi, abcese si pustule.


Ceaiul de filimica se administreaza intern in bolile gastro-intestinale, in crampe si ulcere stomacale, inflamatii ale colonului, hidropizie si hematurie. De asemenea, este de un mare ajutor in viroze si infectii bacteriene, precum si in bolile de ficat.

Sucul tulpinilor proaspete indeparteaza verucile (negii) si scabia (raia).

iunie 4th, 2013 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate