Filme de urmărit în acelaşi timp cu prietena ta cea mai bună

Pentru că ştim cât de dor ţi s-a făcut de ea, chiar dacă v-aţi tot vorbit zilele astea pe whatsapp, tot nu se compară cu ieşitul împreună la o cafea sau la un film, la mall. Ca să vi se facă şi mai tare dor una de alta, am făcut o listă cu filme pe care să le vedeţi amândouă, în acelaşi timp, fiecare la ea acasă.  1. Animals (2019)

O dramă lansată în 2019, în regia lui Sophie Hyde, în rolurile principale fiind prietenele Alia Shawkat (Tyler) şi Holliday Grainger (Laura). Cele două duc o viaţă cosmopolită în Dublin, însă drama relaţiei celor două începe când una dintre acestea se îndrăgoşteşte.

  1. Tully (2018)

O dramă americană apărută în 2018, regizată de Jason Reitman şi Diablo Cody şi în care protagonista este Charlize Theron. Mamă a trei copii, Marlo nu mai face faţă depresiei postnatale şi angajează o bonă mai tânără ca ea, devenind, ulterior şi prietena ei cea mai bună.

  1. Whip It (2009)

Dă-i bătaie! este pe lista de filme comedie-dramă despre sport, în regia lui Drew Barrymore. Protagonista, adolescenta Bliss Cavender (Ellen Page) se îndrăgosteşte de mersul pe patine cu rotile şi se ambiţionează să facă din asta mai mult decât un hobby. Cu ajutorul prietenei sale va reuşi să se facă remarcată în acest sport.

  1. Heavenly Creatures (1994)

Probabil că l-ai mai văzut, însă dacă nu ai făcut-o, află că acesta este un thriller psihologic apărut în 1994, în regia lui Peter Jackson. Filmul este despre două prietene Juliet (Kate Winslet) şi Pauline (Melanie Lynskey), care reconstituie o crimă din anul 1954.  

  1. Frances Ha (2012)

Un film alb-negru apărut în 2012, în regia lui Noah Baumach. Lungmetrajul a devenit un clasic, acţiunea dramei petrecându-se în Paris. Povestea este despre cele două prietene Frances (Greta Gerwig) şi Sophie (Mickey Sumner).

  1. Tangerine (2015)

Filmul este o comedie cu două prietene transgender, în regia lui Sean Baker. Protagonistele sunt Sin-Dee (Kitana Kiki Rodriguez) şi Alexandra (Mya Taylor), povestea fiind despre descoperirea faptului că una dintre ele este înşelată de iubitul şi proxenetul său.

Text: Bettina Cristea

Photo: Google Images