Filmele horror, impact negativ asupra sanatatii

Filmele horror, impact negativ asupra sanatatiiUn studiu publicat in revista British Medical Journal a ajuns la concluzia ca filmele horror ne pot afecta grav sanatatea. Persoanele vizate sunt indeosebi cele care se uita in mod constant la acest gen de filme.

Filmele de groaza, o spaima pentru sanatate

Cercetatorii din Olanda au pus bazele acestei cercetari si rezultatul a fost cat se poate de concludent: filmele de groaza au un impact negativ asupra sanatatii, mai exact asupra sistemului circulator. Studiul s-a desfasurat cu ajutorul a 24 de voluntari impartiti in doua grupuri. Primul grup a urmarit un film horror si al doilea grup a urmarit un film documentar. Acestora li s-au recoltat probe de sange atat inainte, cat si dupa vizionare, iar rezultatul a demonstrat ca peste jumatate dintre cei care au privit pelicula de groaza aveau o concentratie foarte ridicata de factor antihemofilic A, o proteina responsabila de coagularea sangelui, care, in cantitati mari, provoaca aparitia cheagurilor de sange. Acestea sunt responsabile de tromboza venoasa, o afectiune care mareste riscul de infarct, embolism pulmonar si accident vascular cerebral.

Text: Madalina Manole

februarie 25th, 2021 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate