Filmul cu 17 nominalizări la BIFA 2021

Organizatorii au afișat lista producțiilor cinematografice nominalizate la British Independent Film Awards (BIFA) 2021. Gala din acest an va avea loc la începutul lunii februarie și ceremonia va fi organizată, cel mai probabil, online.

Nominalizările au fost anunţate miercuri de actorii britanici Holliday Grainger şi Micheal Ward. Iată topul filmelor preferate la BIFA 2021!

Pelicula psihologică cu accente horror, “Saint Maud”, a primit 17 nominalizări la BIFA 2021. Filmul regizat de Rose Glass a intrat în competiția pentru “cel mai bun film britanic independent”, “cel mai bun scenariu”, “cel mai bun regizor”, dar şi la categoriile dedicate producţiilor de debut, precum “cel mai bun producător debutant”, “cel mai bun regizor debutant” şi “cel mai bun scenarist debutant”.

Pe locul doi la numărul de nominalizări se află lungmetrajul His House. Filmul lui Remi Weekes a adunat 16 nominalizări, printre care și “cel mai bun regizor”, “cel mai bun scenariu”, “cel mai bun film de debut”, “cea mai bună actriţă” (Wunmi Mosaku) şi “cel mai bun actor”, rol interpretat de Sope Dirisu. În peliculă sunt prezentate atât ororile din viaţa reală a solicitanţilor de azil, cât şi evenimente de factură supranaturală.

15 nominalizări a primit filmul Rocks, pentru: “cea mai bună actriţă în rol principal” (Bukky Bakray), “cea mai bună actriţă în rol secundar” (Kosar Ali) şi “cel mai bun actor în rol secundar” (D’angelou Osei Kissiedu). Lungmetrajul a fost regizat de Sarah Gavron şi Anu Henrique, ce prezintă viaţa unui adolescent britanic marginalizat, reamintind de un subiect actual, bullyingul.

Locul patru este ocupat de “Calm With Horses”. Filmul în regia lui Nick Rowland a reușit să adune 10 nominalizări la BIFA 2021.Lista nominalizărilor la cele mai importante categorii de la BIFA 2021!

Cel mai bun film independent britanic

“Calm With Horses”,

“The Father”,

“His House”,

“Rocks”,

“Saint Maud.”

Cel mai bun regizor

Sarah Gavron (“Rocks”),

Rose Glass (“Saint Maud”),

Nick Rowland (“Calm With Horses”),

Remi Weekes (“His House”),

Florian Zeller (“The Father”).

Cel mai bun scenariu

Rose Glass (“Saint Maud”),

Theresa Ikoko, Claire Wilson (“Rocks”),

Bassam Tariq, Riz Ahmed (“Mogul Mowgli),

Remi Weekes (“His House”),

Florian Zeller, Christopher Hampton (“The Father”)

Cea mai bună actriţă

Bukky Bakray (“Rocks”),

Morfydd Clark (“Saint Maud”),

Clare Dunne (“Herself”),

Wunmi Mosaku (“His House”),

Andrea Riseborough (“Luxor”)

Cel mai bun actor

Riz Ahmed (“Mogul Mowgli”),

Sope Dirisu (“His House”),

Amir El-masry (“Limbo”),

Anthony Hopkins (“The Father”),

Cosmo Jarvis (“Calm With Horses”)

Cel mai bun documentar

“The Australian Dream”,

„Being a human person”,

„The reason I jump”,

„Rising Phoenix”,

„White riot”.

Cel mai bun film independent internaţional

“Babyteeth”,

“Les Miserables”,

“Never Rarely Sometimes Always”,

“Nomadland”,

“Notturno”.

AICI vezi lista întreagă a celor nominalizați!

British Independent Film Awards este o organizație care sărbătorește, susține și promovează talentul și cinematografia independentă din Marea Britanie. Prima gala BIFA a avut loc în februarie 1998.