Filmul romanesc ”Poveste de dragoste”, selectionat la Festivalul de Film de la Montreal

decupat_Povste de dragoste_1Cel mai nou film al regizorului Cristina Iacob (cea care a facut si filmul #selfie), a fost nominalizat la ”Festival des Films du Monde”, unul dintre cele mai vechi si prestigioase festivaluri de film din lume, care se desfasoara in Montreal, Canada. Rolurile principale in filmul sunt interpretate de Dragos Bucur si Raluca Aprodu.

Lungmetrajul spune povestea unui cuplu de artisti tineri care se indragostesc in preajma sarbatorilor de iarna. Povestea lor incepe intr-un vechi oras din Transilvania, doar ca lucrurile se complica din cauza celor 3 barbati care isi exercita fiecare influenta asupra Apriliei (protagonista povestii). Aceasta se vede astfel in postura de a gasi echilibrul intre maturitate si imboldurile copilaresti ale inimii sale.

“Poveste de dragoste este un film diferit de #Selfie, cu o poveste universală despre iubire și despre încercările prin care trebuie să treacă un cuplu. Selecția la Montreal, ca și cea de la Mons, este o reală bucurie pentru întreaga echipă a filmului, alături de care a fost o plăcere să lucrez. Acest film este pentru public, așa că juriul în fața căruia avem cele mai mari emoții este format din spectatorii din România, care vor putea vedea filmul în cinematografe la finalul acestui an”, a declarat regizoarea Cristina Iacob.

Filmul va rula la Mintreal pe 31 august, de la ora 12.30 si pe 1 septembrie, de la ora 21.30, iar in Romania va ajunge la sfarsitul anului 2015.

Alaturi de personajele principale interpretate de Dragos Bucur si de Raluca Aprodu, in film mai joaca Ducu Darie, Mimi Branescu, Mirela Oprisor, Vlad Zamfirescu, Ionut Bora si Gabriela Popescu. Scenariul filmului este semnat de Cristina Iacob si Dan Chiriac, de imagine s-a ocupat Viorel Sergovici, scenografia este semnata de Calin Papura, iar costumele de Doina Levintza, iar muzica apartine HaHaHa Production.

Text: Bianca Badescu