Fly Project. Traieste muzica!

PRINCIPALAfpFie ca vorbim despre piese precum “Toca, Toca”, despre “Musica” sau despre “Back In My Life”, tot ce creeaza ei devine super HIT! Doamnelor si domnilor, Fly Project!

 

Anul 2012 a adus trupei Fly Project succesul piesei “Musica”, anul 2013 – piesa “Toca, Toca” care, la randul ei, a fost un real succes. Repozitionati intr-un top 3 piese de-ale voastre in functie de succesul lor!

Toate piesele noastre au spus o poveste despre noi si toate povestile din viata noastra sunt la fel de importante. Toate piesele sunt copiii nostri, nu putem alege intre ei.

Putem insa sa pozitionam piesele in functie de succesul lor: am inceput cu “Raisa”, care a stat in top 10 un an jumate, ceea ce pentru un cantec inseamna enorm si un inceput extraordinar pentru Fly Project. Apoi, in fiecare an, a urmat alt cantec, fiecare avand un succes, zicem noi, notabil, avand in vedere feedback-ul primit la fiecare concert al nostru, cei din fata scenei cantand toate piesele noastre vers cu vers, de fiecare data. Dupa “Raisa”, au urmat alte piese la care noi tinem foarte mult: “K-tinne”, “Tasha”, “Brasil” etc si apoi au urmat piesele care au confirmat succesul international pentru Fly Project incepand de la “Mandala” continuand cu “Goodbye”, “Musica”, “Back In My Life” si acum noul nostru single “Toca, Toca”.

 

Trupa Fly Project este castigatoarea unora dintre cele mai importante premii din industria muzicala in ultimii 8 ani si detine un disc de platina obtinut pentru vanzari internationale. Dintre toate acestea, care considerati ca este cea mai mare realizare?

Discurile de aur si de platina obtinute pentru vanzari, ca si orice alt premiu castigat nu vor insemna niciodata pentru noi mai mult decat inseamna publicul care vine de fiecare data la concertele noastre.

 

SECUNDARAfpSunteti cunoscuti atat pentru muzica de calitate pe care o faceti, cat si pentru show-urile explozive si dinamice. Care este “reteta” acestor show-uri exceptionale?

Inainte de orice, chiar daca show-urile noastre sunt foarte bine pregatite, mai mult decat regia in sine ne bazam pe spontaneitate. Nu am putut niciodata sa facem un al doilea show identic. De fiecare data este altfel.

 

Videoclipul piesei “Toca, Toca” are ca personaje principale niste animalute (ursuleti) care se intalnesc, se indragostesc si trec printr-o serie de experiente haioase. Cum v-a venit ideea aceasta si de la ce a pornit?

Noi am vrut sa facem un clip pornind de la ideea de a arata cum este pentru noi o petrecere normala, prietenul nostru si regizorul clipului Alex Ceausu a venit cu ideea celor doi ursuleti si am fost surprinsi cand ne-am trezit cu ei pe scena in timpul filmarilor.

 

Toate videoclipurile voastre au o tema bine pusa la punct. De exemplu, videoclipul piesei “Musica” are ca tema omul de rand, normal, care lupta sa se intretina, sa isi atinga visurile si sa isi gaseasca dragostea, videoclipul piesei “Goodbye” urmareste viata a doi oameni, candva un cuplu, ale caror destine mai au ca numitor comun asteptarea in singuratate etc. De unde va vin aceste idei, ce va inspira?

Ne inspiram din viata. Piesele noastre au la baza povesti din viata noastra, pe care impreuna cu Alex Ceausu le transpunem in clipuri.

 

Ati pornit o campanie intitulata “Romania is Amazing” in care ati promovat locurile frumoase, necunoscute de straini si chiar de unii romani. Ce ne puteti spune despre aceasta campanie?

Vom incepe sa implicam si mai mult proiectul “Romania Is Amazing” in toate activitatile dezvoltate de catre noi in 2014. Nu dorim sa fie decat o campanie care sa se finalizeze intr-un timp de cateva luni, ci il vedem ca pe un proiect pe termen foarte lung, pe care il vom dezvolta in mai multe directii.

 

Turneul „La vita e bella” a fost realizat dupa un concept care prinde foarte bine atat in strainatate, cat si in tara. Ce ne puteti spune despre el?

“La vita e bella” a fost un concept de turneu care ne-a placut foarte mult si tocmai de aceea ne-am gandit sa aiba continuare.

 

A-TREIAfpAti avut colaborari cu Anca Parghel, Tom Boxer si multi altii. Cu cine v-ati dori sa colaborati in viitor, atat din Romania, cat si din afara?

Singurul featuring cu un alt artist a fost pentru piesa “Brasil”. Urmeaza, in curand, o piesa featuring cu o trupa care noua ne place foarte mult, Mandinga. In prima faza, am compus piesa doar pentru ei, ulterior ni s-a propus sa o cantam impreuna si am acceptat.

 

Avand in vedere ca Ziua Indragostitilor se apropie, care credeti ca este cel mai inspirat cadou pentru aceasta ocazie?

Nu suntem cei mai inspirati oameni pe care sa ii trimiti la cumparat cadouri, cat despre 14 februarie noi avem concerte, primul concert FLY PROJECT a avut loc fix la aceasta data, asa ca noi consideram ca este ziua noastra si va asteptam cu cadouri. Facem 9 ani.

 

Unde ii putem gasi pe baietii de la Fly Project?

De joi pana duminica in turnee, iar de luni pana miercuri in studio.

 

Text: Andreea Popescu

Credite foto: Catalin Opritescu