Fondul de ten: alege corect

2009_make_up_fond_de_tenTi-ai dori sa stii sa alegi un fond de ten potrivit tenului si stilului tau? Afla de la specialistii in machiaj ce textura trebuie sa aiba acest produs cosmetic pentru a nu incarca tenul si pentru a-l hidrata.

Industria cosmetica inventeaza si comercializeaza zeci de tipuri de fond de ten. Promovarea lor incearca sa aduca in prim plan diferentele dintre ele, pentru ca fiecare cumparatoare sa aleaga produsul care i se potriveste.

1. Fondul de ten fluid, cu putere de acoperire usoara pana la medie, este ideal pentru persoanele care doresc un machiaj usor, natural. Acesta confera tenului un aspect matasos si delicat, factorii de umiditate hidrateaza tenul si este compatibil cu toate tipurile de ten.

Contine factori de protectie UV. 

2. Fondul de ten compact, cu vitamina E, are putere de acoperire medie pana la mare. Acesta este recomandat pentru pielea mixta si normala. Avantajul lui este ca economiseste folosirea pudrei.

3. Fondul de ten stik, cu textura destinata unei acoperiri perfecte, este recomandat pentru ten uscat si deshidratat.

4. Fondul de ten camuflaj, rezistent la apa dupa aplicarea pudrei de fixare, este recomandat pentru orice tip de ten. Acopera perfect defectele pielii (cuperoza, pete pigmentate, cicatrici, tatuaje). Este ideal pentru machiajul la ocazii speciale, machiajul  foto, machiajul  de mireasa.

In concluzie, in functie de stilul personal si tipul de piele, va trebui sa te hotarasti ce categorie de fond de ten ti se potriveste. Pentru multe femei, fondul de ten ideal inseamna ani intregi de cautari pentru ca incearca haotic tot felul de produse. O alegere inteligenta te scuteste de multe neajunsuri.

Cum alegem corect fondul de ten?
Adevarul e ca alegerea unui fond de ten este destul de dificila, mai ales pentru femeile tinere, lipsite de experienta machiajului. Dar nu despre criteriile dupa care optam pentru un fond de ten ne-am propus sa vorbim, ci despre categoriile pe care le intalnim in magazine. Pentru ca, oricat de variata ar fi gama de produse, fondurile de ten, din punctul nostru de vedere, se impart doar in patru categorii: fondul de ten fluid, compact, stick si camuflaj. Acesta se alege in functie de tipul de piele si de stilul personal.

Specialist: Violeta Lungu,   
Trainer Scoala de machiaj Cotimanis Show
Tel: 0753 028 058