Cine sunt cele mai bine plătite femei în 2019

Publicația americană Forbes a anunțat recent un top 100 cu cele mai bine plătite vedete din muzică și show-biz-ul mondial. Potrivit revistei, pe locul I, cu cele mai mari încasări se află o femeie: cântăreața Taylor Swift care a obținut pe durata anului 2018, din vânzările albumului ,,Reputation”, peste 185 de milioane de dolari pe o perioadă de 12 luni.

Taylor Swift a mai ocupat aceeași poziție și în anul 2016. Artista are în prezent 29 de ani și are în palmares numeroase premii. Dar să vedem și care sunt și celelalte prezente feminine din TOP 100 care au avut câștiguri în ultimele 12 luni de peste 50 de milioane de dolari.Kylie Jenner – locul II

Kylie Jenner, sora vitregă a surorilor Kim, Khloe şi Kourtney Kardashian, se află pe locul II cu 170 de milioane de dolari câștigate în perioada iunie 2018 – iunie 2019. Kylie Jenner a acumulat aceasta avere datorită business-ului sau în zona de cosmetică și beauty.

Kylie Jenner are peste 140 de milioane de followeri pe Instagram.

J.K. Rawling – locul 13

Următoarea femeie prezentă în top este scriitoarea J.K. Rawling, care ocupă locul 13 cu încasări pentru anul 2018 de 92 milioane de dolari. Autoarea celebrelor volume – ,,Harry Potter” rămâne în continuare cel mai bine plătit scriitor world wide in 2019.

Rowling a strâns suma de opt cifre din parcurile tematice, producțiile teatrale și filmele care s-au făcut pe acest subiect. Cel de-al zecelea film din același Univers – “Fantastic Beasts: The Crims of Grindelwald” a însumat 650 de milioane de dolari la box office-ul mondial.

Beyonce – Locul 21

În aprilie 2019, starul pop a lansat albumul “Homecoming”, un album live și un canal pe Netflix special despre performanța sa inițială din 2018 la Coachella. Tot în luna aprilie, Beyonce a anunțat un nou parteneriat cu Adidas pentru relansarea liniei sale active de îmbrăcăminte Ivy Park. Astfel, în decursul ultimelor 12 luni, artista a încasat peste 81 de milioane de dolari.

Ellen DeGeneres – locul 22

Ellen DeGeneres a devenit faimoasa odată cu sitcomul “Ellen”  care a avut premiera la televiziune în 1994. Nouă ani mai târziu, Ellen are în spate un palmares impresionant când vorbim de audiențe și emisiuni cu vedete. În ultimele 12 luni, vedeta tv a reușit să încaseze peste 80 de milioane de dolari.

Kim Kardashian – Locul 26

Kim Kardashian se află pe locul al 26-lea în acest top cu încasări de aproape 72 de milioane de dolari. Cea mai mare parte a averii sale provine de la compania de cosmetice KKW Beauty care a generat vânzări de peste 100 milioane USD în 2018.

Rihanna – Locul 36

Rihanna a făcut o avere datorită propriului ei brand de fashion Fenty Beauty, brand de machiaj pe care îl deține împreună cu grupul de lux LVMH. Compania a fost fondată în
septembrie 2017 și a generat venituri estimate la 570 milioane de dolari anul trecut.

În mai 2019, ea și LVMH au anunțat o nouă casă de modă numita Fenty, care va avea sediul la Paris. De asemenea, Rihanna deține linia de lenjerie Savage X Fenty cu firma  TechStyle Fashion din Los Angeles. Vedeta a încasat în ultimele 12 luni peste 62 milioane de dolari.

Kate Perry – locul 41

Kate Perry a avut încasări în ultimele 12 luni de peste 57 de milioane de dolari.  În martie 2019, cântăreața s-a întors să fie jurat în cel de-al 17-lea sezon al “American Idol”, moment care i-a adus o mulțime de încasări.

Autor: Bogdan Daradan

Sursa text: forbes.com