Frozen este Regatul de Gheata

Frozen este Regatul de GheataFilmul animat Regatul de gheata este o reinterpretare in stil Disney a celebrului basm de Hans Christian Andersen Craiasa Zapezii. Animatia a urcat pe primele locuri in America, datorita incasarilor substantiale reusind chiar sa intreaca productii de genul Iron Man 3, iar intre animatiile Disney, ocupa locul 2, in urma The Avengers.

Filmul a castigat doua premii Oscar, pentru cea mai buna animatie si pentru cel mai bun cantec original Let It Go, interpretat de Demi Lovato, dar si Globul de Aur pentru cel mai bun film animat.

 Povestea calda din Regatul de gheata

Filmul spune povestea a doua printese surori, Anna si Elsa, care incearca sa treaca peste puterea malefica a unui blestem si sa ramana in continuare apropiate, locuind in acelasi regat. Elsa are capacitatea de a ingheta totul in jurul ei si, fara sa vrea, isi ingheata propriul regat, ranind-o pe sora cea mica. Pentru a evita accidente mai grave cum ar fi uciderea fara voie a Annei, Elsa pleaca pe un taram indepartat si-si construieste propriul sau regat de gheata, intitulandu-se Craiasa Zapezii. Anna nu accepta ca sora sa sa fuga si nici ideea de a-si lasa regatul intr-o iarna continua, si atunci porneste in cautarea Elsei impeuna cu un alpinist curajos, Kristoff. Calatoria le va scoate in cale creaturi magice, dar si o multime de pericole pe care cei doi vor trebui sa le infrunte. Finalul scoate in evidenta puterea iubirii care poate sa invinga orice rau si astfel, printr-o rasturnare dramatica de situatie, Anna si Elsa ajung impreuna acasa si dezleaga blestemul cazut asupra regatului. Kristoff ii declara Annei iubirea, sarutand-o si reusind astfel sa o salveze de la moarte.

 

Text: Madalina Manole