Frumoasele bogate din industria modei

Defilează pe catwalkurile din toată lumea, participă la cele mai importante evenimente din domeniul în care activează, apar în campanii de succes, poartă haine semnate de cele mai cunoscute case de modă și sunt mereu în lumina reflectoarelor. Tot ce trebuie este doar să aibă grijă la dietă, să-și mențină silueta și să fie frumoase 24/7.

Cel puțin asta este ceea ce se vede dincolo de cortină… Și totuși… sunt mereu pe drumuri și au parte constant de critici. Cu toate acestea, puține dintre ele reușesc să-și pună amprenta asupra modei și să facă din asta o carieră care să se și reflecte în venituri. Publicațiile străine au întocmit un top al celor mai bine plătite modele din 2018.10. Doutzen Kroes

Modelul olandez a revenit anul trecut după o pauză de un an ca endorser pentru L’Oréal, și și-a lansat deopotrivă propria linie de pulovere din cașmir. De asemenea, Doutzen este imaginea brandului Piaget și o voce importantă, militând pentru speciile pe cale de dispariție. În 2018 Kroes a înregistrat un venit de 8 milioane de dolari.

9 și 8. Joan Smalls și Bella Hadid

Două supermodele au reușit să aibă același venit în 2018, și anume 8.5 milioane de dolari. Joan Smalls este originară din Puerto Rico, a absolvit psihologia, iar cariera ei în modă a luat avânt în 2007. Anul trecut a semnat printre altele contracte cu Estée Lauder și Moschino.

Bella Hadid este o obișnuită a catwalkurilor. I-a călcat pe urme surorii sale, Gigi, devenind extrem de repede nelipsită din prezentările de modă, campanii, reclame etc. În 2018 a prezentat pentru Alexander Wang, Dior, Ralph Lauren, Michael Kors, Victoria’s Secret și nu numai.

7. Gigi Hadid

Cealaltă jumătate a duoului Hadid, Gigi și-a încheiat la sfârșitul lui 2018 colaborarea cu Tommy Hilfiger și se numără printre alegerile celor mai de succes designeri, fiind un nume sonor în modă. Anul trecut și-a lansat propria linie de produse cu gigantul Maybelline, dar și o linie de ochelari de soare alături de Vogue, și a apărut în campania MOSCHINO [tv] H&M. A obținut un venit de 9.5 milioane de dolari.

6 și 5. Gisele Bündchen și Cara Delevingne

Modelul brazilian Gisele Bündchen a renunțat la podium și și-a agățat aripile de înger în cui. Asta nu înseamnă că a părăsit industria. Este în continuare imaginea unor produse de brand (parfumul Carolina Herrera 212 VIP Rosé), precum și pentru brandul de încălțăminte Arezzo, dar și pentru bijuteriile Vivara. 10 milioane de dolari a obținut în 2018.

Cara Delevingne activeză în domeniu încă din 2011 și a pozat pentru copertele celor mai influente publicații de fashion. A renunțat o perioadă la modă pentru a se dedica adevăratei sale pasiuni, actoria. După câteva apariții pe marile ecrane, s-a reîntors la modă în 2018, defilând pentru Balmain, dar și în campaniile Tag Heurer și Dior Beauty.

4 și 3. Rosie Huntington-Whiteley și Chrissy Teigen

Rosie are propria linie de lenjerie intimă cu Marks & Spencer, propria linie de produse de make-up și parfumuri, iar pe lângă campaniile în care a apărut și-a lansat și propriul website, Rose Inc. Deși este prezentă de peste 15 ani în lumea fashionului, frumoasa blondă domină topurile și a înregistrat un venit de 11.5 milioane de dolari.

Chrissy este prezentă pe platformele de socializare și a reușit să-și construiască propriul imperiu. A apărut pe coperta Sports Illustrated, continuând cu alte publicații de succes. Și-a lansat până acum două cărți de bucate și este gazda show-ului Lip Sync Battle. Venitul în 2018: 11.5 milioane de dolari.

2. Karlie Kloss

Supermodel și antreprenor, Karlie a fost descoperită în 2005, iar între 2011 și 2014 a apărut în toate show-urile Victoria’s Secret. După ce a pierdut câteva contracte din cauza câtorva kilograme în plus, Kloss și-a îndreptat atenția către propriul său proiect, Kode with Klossy, dedicat adolescentelor între 13 și 18 ani – o școală de vară unde fetele pot învăța limbajul de programare. 13 milioane de dolari a reușit să strângă Karlie în 2018.

1. Kendall Jenner

Celebritatea familiei sale a propulsat-o direct în lumina reflectoarelor la 14 ani, când a apărut pe coperta Teen Vogue, iar de atunci cariera ei a înflorit. A lucrat pentru branduri precum Fendi, Adidas, La Perla, Estée Lauder. Și-a dorit să defileze în show-ul Victoria’s Secret și a reușit. Cu peste 100 de milioane de followeri pe Instagram, Kendall este cel mai bogat supermodel din lume pentru al doilea an la rând. A câștigat 22.5 milioane de dolari.

Text: Ruxandra Dumitrescu