Frumusețea părului începe din interior

Părul are nevoie de hrană pentru a fi sănătos și frumos. Conferă-i resursele de care are nevoie – vitamine specifice, micro și macro elemente – și te va rasplăti prin aspectul puternic, strălucitor și sănătos.

De câte ori nu ți-ai dorit să ai un păr precum cel al actrițelor si modelelor din filme, reclame? Te-ai întrebat: Oare cum reușesc, ce trucuri folosesc?

Desigur, în multe cazuri un hair-stylist poate face minuni, dar să fim cinstite – după utilizări regulate de produse de styling, părul natural devine fragil, tern, își pierde densitatea și aspectul sănătos. Și nu asta ne dorim!

Pentru a avea un păr sănătos, puternic, plin de viață, ai grijă de el din interior. 

Părul, ca orice altă parte a corpului nostru, are nevoie de hrană pentru a crește. Utilizarea produselor cosmetice speciale (fără SLS, parabeni, siliciu, conservanți, proteine) și tratamentele cu măști și uleiuri nu sunt suficiente. Cea mai utilă metodă este o alimentație echilibrată, care să furnizeze vitaminele și mineralele de care părul are nevoie. Din păcate, acest lucru este greu de obținut. De obicei, dieta noastră este dezechilibrată și nu este suficient de diversificată, adesea nu conține proporții corecte de elemente necesare sau organismul nu poate absorbi cantități suficiente de substanțe nutritive. Prin urmare, utilizarea de suplimente alimentare specifice poate veni în ajutor.

Ce ingrediente ar trebui să conțină un supliment alimentar pentru păr?

Vitamina A

Cunoscută și sub numele de retinol, aceasta stimulează creșterea țesutului epitelial și a celui conjunctiv cutanat prin activarea diviziunii celulare. Ce înseamnă mai exact? Că susține creșterea părului și întărește structura acestuia, prevenind ruperea și subțierea firului de păr. Fără retinol, părul va începe, în cele din urmă, să cadă.

Vitaminele B1, B2, B5, B6, B10

Vitaminele B1 și B2 susțin hrănirea celulelor matricei de păr. Efectele acțiunii lor sunt stimularea creșterii părului și menținerea  structurii epidermei.

Vitamina B5, cunoscută și ca acid pantotenic, participă la construcția structurilor de keratină a epidermei și părului, responsabile de proprietățile mecanice.

Vitamina B6 (piridoxina) ajută la buna funcţionare a metabolismului proteic, glucidic şi lipidic. Ajută la sinteza aminoacizilor care sunt implicaţi în regenerarea celulară, cu alte cuvinte este o parte esențială a regenerării celulare în tot corpul, inclusiv păr.

Vitamina B10 (PABA) ajută la menținerea sănătății părului. În timpul bronzării acționează ca un filtru natural de protecție împotriva razele UV dăunătoare. De asemenea, întărește rădăcina părului, stimulează cresterea acestuia. Deficiența poate duce la pierderea părului și la încărunțirea prematură.

Vitamina C

Susține creșterea părului, stimulează fluxul sanguin în organism, furnizând astfel microelemente (de exemplu, vitamina B) și nutrienți valoroși în păr. Printre funcțiile sale importante se numără formarea colagenului, proteină de bază pentru păr, responsabilă cu nutriția și stimularea foliculilor de păr, îmbunătățirea structurii acestuia (conferă flexibilitate și elasticitate).

Biotina

Este o componentă vitală pentru păr. Biotina face parte din complexul de vitamine B și este cunoscută și sub numele de vitamina H. Reprezintă o sursă naturală de sulf necesară pentru producția de keratină, material de bază pentru păr. Biotina inhibă hiperactivitatea glandelor sebacee, secreție excesivă ce duce la apariția dermatitiei seboreice, o cauză a alopeciei.

L-metionina

Acest aminoacid exogen trebuie furnizat prin alimentație sau suplimentar, deoarece organismul nu este capabil să îl sintetizeze. Metionina acționează asupra foliculilor piloși și stimulează creșterea părului. Participă, de asemenea, la sinteza keratinei.

Zinc

Controlează metabolismul aminoacizilor care afectează direct formarea de keratină, asigură absorbția vitaminei A și reglează activitatea glandelor sebacee. Deficiența cronică afectează fragilitatea și uscăciunea părului. Căderea părului poate fi o consecință a deficitului de zinc.

Coada-Calului

Este una dintre cele mai populare plante din medicina naturistă. Datorită conținutului foarte ridicat de siliciu, dar și de vitamine, flavonoide, fitosteroli, acizi organici și saponină, este un ingredient important în tratamentul părului. Coada-calului are proprietăți de încetinire și reducere a căderii părului.

Urzica

Urzica este foarte utilă pentru sănătatea părului – regenerează, accelerează creșterea părului și este o adevărată “bombă nutritivă” – conține vitamina C, K, B2, acid pantotenic, carotenoizi, clorofilă, flavonoide, acizi organici, uleiuri esențiale și minerale (siliciu, iod, calciu, sulf, magneziu, fosfor, potasiu).

ASPASIA 1XZI cu FORMULA PRO HAIR este o combinație complexă și bogată de plante și vitamine pentru femeilor care doresc să acorde îngrijire deosebită părului, pielii și unghiilor. Produsul conține o cantitate mare de biotină, extracte naturale de Coada-Calului și urzică, plante folosite de secole în medicina tradițională pentru îngrijirea părului și a pielii. ÎNCEARCĂ ȘI TU!