Ghimbir

ghimbirFoarte aromata, radacina de ghimbir (ginger) poate fi gasita in orice sezon. Este foarte eficient in atenuarea simptomelor si problemelor gastrointestinale, un excelent carminativ (ajuta la eliminarea gazelor intestinale), spasmolitic intestinal (relaxeaza si calmeaza tractul intestinal), are efecte antioxidante, inhiba formarea de compusi inflamatorii, previne simptomul raului de miscare si al raului de mare (ameteli, greata, varsaturi, transpiratie, senzatie de rece).

 

Ghimbirul este recomandat si femeilor insarcinate (cercetarile au confirmat absenta oricaror efecte secundare asupra fatului); etse foarte eficient in durerile de gat (se prepara o infuzie de bucatele de ghimbir, scortisoara, putina lamaie, miere).

 

Cceaiul de ghimbir va imbunatati mobilitatea si va scadea durerile celor ce sufera de osteoartrita sau artrita reumatoida; datorita antioxidantului 6 – gingerolul – este eficient impotriva cancerului (in special cel ovarian); controleaza inflamatiile, oprind cresterea celulelor cancerigene; este de un mare ajutor in raceli si gripe.

Vezi si alte plante cu G