Greseala pe care trebuie sa o eviti cand iti exfoliezi tenul!

Vrem sa aratam impecabil, iar pentru asta aspectul fetei este esential. Pozele de pe retelele de socializare, selfie-urile pe care vrem sa le aratam prietenilor ne arata calitatile, dar si defectele, iar in acest context tot mai multe femei dornice sa aiba un ten perfect fac greseli majore in procesul de exfoliere.

Medicii dermatologi americani sunt tot mai ingrijorati si avertizeaza ca la cabinet vin foarte multe paciente care si-au facut gomaj facial atat de des si mai ales intr-o maniera agresiva, incat li se vedeau vasele de sange prin pielea subtiata, conform womenshealthmag.com.Exfolianti blanzi pentru tenul sensibil

Acestia recomanda achizitionarea acestor produse din surse sigure, cum sunt farmaciile, respectarea indicatiilor producatorului afisate pe eticheta, sau, daca ai un ten sensibil, sa cauti cele mai bune variante de curatare a tenului pentru tine. Mai exact, daca ai o piele sensibila, medicii dermatologi recomanda sa nu exagerezi cu exfolierea tenului pentru a nu afecta pielea, sa folosesti mai degraba produse pe baza de acizi si de enzime, blande cu tenul, si sa te rezumi la un singur gomaj pe saptamana.

5 metode de exfoliere care iti lumineaza tenul

Tine cont de faptul ca ingrijirea cu atentie a fetei este extrem de importanta pentru a construi o bariera care va opri resturile de machiaj si alte impuritati sa intre sub piele. Gomajul facial este necesar, dar trebuie facut cu produse care nu afecteaza aceasta bariera.

De asemenea, in fiecare zi foloseste o crema care sa contina ingrediente precum ceramide, acizi grasi si colesterol. Rezultatele benefice se vor vedea in timp, bariera naturala a pielii se va intari, tenul tau va arata mai frumos si mai curat, iar tu vei avea o mai mare incredere in tine!

Text: Alin Claudiu Popescu