Halle Berry renunţă la rolul unui personaj transgender

Actriţa în vârstă de 53 de ani, Halle Berry, a renunţat la interpretarea unui personaj transgender din cauza unor discuţii apărute în Social Media.

Câştigătoarea unui premiu Oscar spunea la sfârşitul săptămânii că: “Este un personaj despre o femeie transsexuală, care doreşte să devină bărbat. Este un personaj care mă fascina şi un proiect pe care doream să-l realizez”.

Afirmaţiile vedetei au dat naştere unei întregi polemici printre internauţi după felul în care s-a referit Halle la genul personajului: “Pentru mine e foarte interesant să descopăr cine este acea femeie şi acesta va fi probabil viitorul meu proiect”, a spus ea.

În acest context, luni, Halle Berry şi-a cerut scuze public şi a promis că va renunţa la acest rol. “La sfârşitul săptămânii am avut ocazia să vorbesc despre rolul meu ca bărbat transgender şi îmi cer scuze pentru aceste comentarii (…) Acum înţeleg de ce nu trebuia să numesc astfel personajul, comunitatea trans s-a simţit probabil ofensată, dar ar trebui să i se dea prilejul să-şi prezinte propriile relatări”, a scris vedeta pe reţelele de socializare.

Halle Berry este o actriță americană și fost fotomodel. În anul 2002 ea a câştigat Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță pentru performanța sa din filmul Monster’s Ball.

Text: Bettina Cristea

Photo: eva.ro