Idei de cadouri pentru primavara

Pentru ca suntem in luna martie, luna in care sarbatorim femeile, ne-am gandit sa va dam cateva idei de cadouri pentru doamnele importante din viata voastra sau, de ce nu, chiar pentru voi. Asa ca am fost in vizita la Galeria Galateca, unde puteti gasi zilele acestea haine, bijuterii si decoratiuni de designer in cadrul Salonului Primavera.

Adelina Ivan, Cristian Samfira, 2 Noir, Lena Criveanu, Edita Lupea, Lana, Claudia Castrase, Carmina Cimpoeru, Isabela Mandoiu, Rad Playground, Iutta, TheCraft Lab, Alexandra Abraham, TheCraft Lab sunt designerii care vin cu o selectie de articole vestimentare de primavara. Bijuteriile de autor pe care le veti gasi in acelasi loc sunt create de: Raluca Buzura, Lady Magpie, Fashion Machine, Carla Szabo, Vika Tonu, Ioana Stelea și Paul, dar veti putea admira si ilustratii delicate create de Beba, Alexandru Nimurad, Georgiana Chitac, Agnes Keszeg siobiecte de portelan semnate de Irina Wagner, precum si noua colectie home&deco Marie Nouvelle.

 Tapet, ceramica si abajururi pictate

Maria Dermengiu, designerul din spatele brandului de arta aplicata Marie Nouvelle, spune ca prin obiectele pe care le creeaza doreste sa faca arta mai acecsibila celor care o iubesc. La inceput a creat esarfe din matase pictata, iar de curand si-a lansat si o colectie de home&deco ce cuprinde lampi, tapet, dar si faianta, toate imprimate cu picturile artistei, pe care le puteti gasi in cadrul salonului Primavera. Picturile ei au un aer primavaratic, iar in noua ei colectie se regasesc din plin “figurile geometrice, cercurile, pentru care eu am o atractie irezistibila. Paleta de culori a ramas de-a lungul timpului aproape acceeasi. Desi par ca sunt culori pastelate, ele sunt in realitate nuante foarte puternice, dar pentru ca se imbina armonios creeaza senzatia de echilibru. Pictez pe panza, apoi picturile sunt fotografiate si transpuse digital”, ne-a explicat Maria.

 

Haine din materiale naturale si bijuterii speciale

Tot in cadrul acestui salon puteti gasi si creatiile Claudiei Castrase, care si-a deschis atelierul de moda acum 10 ani. Colectia Claudiei pentru primavara-vara 2015 este de inspiratie japoneza, asa ca puteti gasi kimonouri, fuste si rochii cu imprimeuri florale specific japoneze, toate create din materiale naturale.

Pe langa colectiile de haine, veti descoperi in cadrul acestui salon si bijuterii deosebite, majoritatea create din pietre semipretioase si materiale naturale precum pielea sau sticla. Dar cel mai bine le vedeti cu ochii vostri, asa ca grabiti-va, salonul este deschis pana pe 14 martie.

 

Text: Bianca Badescu