Cele mai frumoase nume de băieți

nume de băieţi

Aștepți venirea pe lume a unui băiețel? Probabil că imediat ce ai aflat sexul copilului, te-ai gândit, împreună cu partenerul tău, la câteva nume de băieți.

Este minunat că deveniți iar alegerea numelui copilului este un aspect important pentru că numele îl va purta toată viața și poate avea un impact pozitiv sau negativ în viața lui.

Dacă alți părinți sunt hotărâți și știu exact ce nume va avea copilul, unii se răzgândesc de câteva ori până se naște micuțul.

Pe de altă parte, îți dorești, negreșit, ca numele lui să aibă o semnificație pozitivă, să-i aducă noroc, să-l protejeze și să-l reprezinte.

Farmaciştii Catena recomandă pentru mămici Rilastil Stretch Marks, o linie completa care previne si reduce semnele atrofice (vergeturi) cauzate de pierderile de colagen si elastina in adolescenta, sarcina si/sau cauzate de schimbarile bruste de greutate.

Pentru că știm cât de important este pentru tine, îți aducem în atenție câteva liste de nume de băieți, de la cele inspirate de Sfinți sau românești la cele rare și moderne. Îți spunem și cum să-l alegi pe cel potrivit, dar mai ales, ce anume să eviți.Cum alegi nume de băieți pentru copilul tău?

Sunt foarte multe metode prin care poți alege variante de nume de băieți pentru copilul tău. Pentru unii părinți este importantă tradiția, pentru alții, religia sau diferite semnificații vechi.

Unele mămici doresc ca fiul lor să poarte numele personajului preferat din cartea de suflet, altele, vor să poarte numele tatălui sau vreun nume de băieți nemaiauzit și, dacă se poate, să fie în tendințe.

Indiferent de ce îți dorești sunt câteva aspecte care te pot ghida spre descoperirea numelui băiețelului care se pregătește să apară în viețile voastre:

  1. Gândește-te la persoane care te inspiră, de la care consideri că ai de învățat și care fac parte din viața ta,
  2. Întocmește o listă cu câteva variante de nume de băieți,
  3. Vezi ce semnificație au acele nume de băieți, ce prezic și informații despre acele personalități,
  4. Gândește-te cum îți dorești să se formeze personalitatea lui și găsește câteva nume de băieți care să-l reprezinte, dar ai grijă să contribui la formarea personalității lui în acel sens,
  5. Atașează toate variantele de nume de băieți la numele de familie și asigură-te că există potrivire și că sună bine.

Evită aceste 4 lucruri când alegi nume de băieți

În general, când vorbim de alegerea numelui copilului trebuie să ai grijă în privința acestor aspecte pentru a evita neplăceri, mai târziu.

  • Nu alege nume care se scrie sau se pronunță greu ori care creează controverse,
  • Nu combina un nume modern cu unul vechi sau sau cu inspirație religioasă,
  • Nu alege nume de băieți la diminutiv,
  • Nu prelua numele unei persoane decedate chiar dacă ai iubit-o mult. Sunt câteva superstiții și în acest sens.

Cele mai frumoase și rare nume de băieți

Dacă ești în căutarea unor nume de băieți sofisticate, iată o listă scurtă care să te inspire și ține minte că sofisticat nu înseamnă complicat.

Adam           Edan             Ian             Oliver

Aron             Elias             Liam           Tiago

Alesio           Ethan           Leon           Vladimir

Aris               Filip              Leo             Vicențiu

Aiden            Felix             Noah

Carol             Henry           Mateo

Nume românești de băieți

Există foarte multe nume de băieți, românești și foarte frumoase. Dacă vrei ca fiul vostru să poarte un nume românesc, ai mai jos o listă din care îți vor plăcea cel puțin 1-2 nume de băieți.

Alexandru          David          Laurențiu        Paul         Vladimir

Bogdan              Dorian        Lucian             Radu

Cosmin              Emilian       Marius             Robert

Cătălin               Florin          Mădălin           Sebastian

Dragoș              George        Matei              Tudor

Daniel                Gabriel        Ovidiu             Vlad

Nume de băieți inspirate de Sfinți

Se spune că este bine ca un prenume al copilului să fie unul de Sfânt pentru că acestea sunt cu semnificații aparte și pentru ca acel copil să fie acoperit de un har și o protecție a unui Sfânt.

Dacă credințele tale și ale tatălui copilului se afiliază acestora, și în special, dacă băiatul vostru se naște într-o zi Sfântă, atunci uite care sunt recomandările de nume de băieți inspirate de Sfinți.

De altfel, aceste nume de băieți sunt printre cele mai apreciate nume inspirate de Sfinți:

Andrei                     Ilie                       Petru

Anton                      Ioan/ Ionuț           Pavel

Constantin              Mihai                    Valentin

George                   Marian                  Ștefan

Gabriel                   Nicolae

4 nume de băieți cu semnificație pozitivă: îi definește înțelepciunea

Semnificația numelui este importantă, mai ales dacă acestea provin din timpuri vechi și, știi și tu, aceste credințe erau prezente în rândul oamenilor. Ba chiar se credea că numele purtat va prevesti destinul celui care îl purta.

Surprinzător, dar în mai multe situații, s-a constatat că există anumite caracteristici pe care le au persoanele cu anumite nume de băieți.

Iată care sunt cele 4 nume de băieți cu elemente importante în viața unui om:

Albert

În trecut, era numele purtat de nobili și prinți provenind dintr-un cuvânt german care însemna „nobilime strălucită”.

Acești oameni sunt firi deschise și inteligente, dorind mereu să cunoască lucruri noi. În același timp, au și o ușoară sensibilitate.

Dominic

Cu proveniență din latină, numele înseamnă „lord”. Sunt firi curioase, deci inteligente. Acest lucru îi va ajuta mult în viață. Sunt oamenii care găsesc ușor soluții și nu se lasă răpuși de problemele care apar pe parcurs.

Ianis

Provine din ebraică și înseamnă „darul lui Dumnezeu”. Sunt oamenii care aduc lumină, sunt calzi, buni și înțelegători. Sunt protejați de Divinitate și sunt cei care pot aduce alinare în vieților celorlalți.

Aceste abilități îi ajută în viață chiar dacă trec și prin momente grele pentru că este considerată a fi o formă de înțelepciune superioară.  

Patrick

Tot un nume latin, în traducere: „nobil”. Sunt firi sensibile, dar au în comun abilitatea de a acumula informație și dorința de a cunoaște. Suprind, deseori, oamenii din jur cu replici inteligente și bine gândite.

Ține minte că personalitatea lui se va forma din copilărie iar curiozitatea și dorința descoperirii lucrurilor noi sunt puncte forte ale copiilor. Încurajează-i aceste abilități pentru că succesul, bunăstarea și sănătatea se obțin prin cunoaștere.

Fără echivoc, tu vei ști exact ce nume să alegi pentru micuțul vostru, iar aceste liste de nume de băieți, sperăm noi, îți vor veni în sprijin.

Foto Shutterstock