Ieși la întâlnire? Iată cum să te machiezi

Există întotdeauna un fior înainte de o întâlnire. Deși cu siguranță există lucruri mai importante de luat în considerare- valorile partenerului, felul în care te tratează- nici un machiaj drăguț de seară nu ar trebui ignorat.  După cum spune vechea vorbă, când arăți bine, te simți bine, este o filozofie care s-a dovedit destul de adevărată, indiferent dacă ieși la prima întâlnire sau aveți o relație de mult timp. Chiar dacă ești dornică să-ți îmbunătățești look-ul de zi cu zi cu un machiaj cochet, nu trebuie să ieși din zona ta de confort.

Farmaciștii Catena recomandă crema de ochi de la Rilastil din gama HYDROTENSEUR, o cremă antirid formulată împotriva pungilor de sub ochi și a cearcanelor.

„Când mergi la o întâlnire ar trebui să alegi un machiaj fresh, care să te reprezinte, dar îmbunătățit”, spune celebrul make-up artist Matin Maulawizada care vede acest de ocazie ca o abordare în trei direcții: piele sănătoasă și strălucitoare, pete camuflate și buze senzuale. Cel mai bun sfat? Îmbunătățește și camuflează doar acolo unde e nevoie.Așadar, dacă ești în mood de întâlniri, iată câteva îndrumări care să te inspire pentru următoarele date-uri:

Prima întâlnire

Michael Anthony, make-up artistul Arianei Grande și a lui Katy perry, consideră că machiajul de la prima întâlnire nu ar trebui să fie un look, ci mai de grabă o abordare a glamului tău natural. „Cred că oamenilor le place să vadă frumusețea autentică și naturală, de aceea ar trebui să treci printr-o transformare cu ajutorul machiajului după prima întâlnire, poate ca o surpriză”, spune el.

La o cină romantică

„Pentru o cină romantică, poate dorești să subliniezi ochii pentru a atrage atenția asupra lor, deoarece se spune că sunt ferestrele sufletului!”, ne sfătuiește Anthony. În timp ce ochii tăi vorbesc, păstrează tenul simplu și strălucitor.

La plajă

O excursie la plajă sau o vacanță tropicală necesită un alt tip de machiaj decât tradiționalul glam de noapte. În timp ce Anthony ar recomanda un trio de bronzant, iluminator și rimel rezistent la apă, ne interesează protecția solară și o strălucire trandafirie, sărutată de soare înainte de bronzare. Astfel, crema cu factor de protecție, și eventual o formulă pigmentată, va fi tot ce ai nevoie pentru o astfel de întâlnire.

În excursie

Pentru cuplurile active sau aventuroase, o excursie este cu siguranță un lucru, fie că este o plimbare pitorească, o plimbare cu bicicleta sau o activitate fizică cu impact redus. Chiar dacă machiajul este menținut ultra-ușor prin, să zicem, ascunderea imperfecțiunilor versus acoperirea totală, există câteva trucuri pentru buze și sprâncene. Acesta este momentul perfect pentru a vă îndrepta spre simplitate cu un ruj hidratant, de lungă durată și un gelul transparent pentru sprâncene.

La dans

„Acesta este momentul în care scoți sclipiciul”, spune Anthony. Folosește o bază de machiaj rezistentă pentru ca machiajul tău să fie impecabil toată noaptea. Alege să porți un smokey eyes cu o umbră sclipitoare.

La muzeu

Un machiaj minimalist no make-up look nu se demodează niciodată. Potrivit lui Anthony, o cremă sau un BB Cream, un corector, un rimel și un balsam hidratant de buze ar trebui să îți ofere look-ul perfect pentru un astfel de date.

Iulia Mirică

Foto: pexels.com, pixabay.com