Implanturile mamare, mituri demontate de catre Dr. Cristian Nitescu

Dr-Cristian-NitescuSubiectul interventiilor estetice este unul din ce in ce mai discutat in zilele noastre, mai ales cand vine vorba despre implanturile mamare. Tocmai de aceea, Dr. Cristian Nitescu, chirurg plastician cu peste 20 de ani de experienta in acest domeniu, sustine informarea corecta a pacientului, atat din punct de vedere estetic, cat si al sanatatii.Mituri despre implanturile mamare

Mitul numarul unu spune ca, in cazul implanturilor mamare mari, nu mai este nevoie si de o operatie de ridicare a sanilor. Potrivit Dr. Cristian Nitescu, implantul este inserat in majoritatea cazurilor sub muschiul mare pectoral, iar caderea acestuia apare din cauza tesuturilor mamare, si nu a muschiului care este tot timpul ancorat pe torace. In momentul in care implantul este introdus sub muschi, tesutul mamar deja cazut va capata un aspect inestetic. In acest sens, odata cu inserarea implantului mamar, se va face si un lifting mamar pentru a ridica tesutul.

Potrivit unui al doilea mit din acest domeniu, implanturile sunt garantate pe viata. Desigur, afirmatia este una falsa. Implanturile au o durata limitata de viata, de aproximativ 10-15 ani, acesta fiind intervalul de timp dupa care firmele producatoare recomanda schimbarea lor.

Iar daca ati auzit vreodata ca o operatie de implant mamar se poate face cu laserul, ei bine, nu se pot face interventii chirurgicale de marire a sanilor cu implanturi fara a taia tesuturile si fara cicatrici.

Text: Ruxandra Dumitrescu