Începe Carnavalul de la Rio de Janeiro

 

Cel mai popular carnival din Brazilia, cel de la Rio de Janeiro, va debuta în această seară. Evenimentul are loc anual, înainte de începerea postului Paştelui. Milioane de persoane vor participa la cele peste 400 de procesiuni care se vor desfăşura în diferite colţuri ale lumii.

Astăzi, regele Momo, regina şi prinţesele vor primi cheile oraşului din partea primarului, moment care va marca debutul carnavalului. Duminică şi luni vor avea loc defilările celor mai bune şcoli din Rio. Fiecare cartier al metropolei braziliene organizează propria paradă.

Principalele parade ale şcolilor de samba şi defilarea câştigătorilor este programată pe 29 februarie, în ultima zi a evenimentului, pe Sambradom Marques de Sapucai.

Estacao Primeria de Manqueira este campioana de anul trecut.

Carnavalul Brazilian este un festival anual care are loc de vineri până în marțea de dinainte de Miercurea Cenușii, şi marchează intrarea în Postul Mare. În timpul postului creștinii se abțin de la consumul cărnii și peștelui, de aici vine și termenul “carnaval”, de la carnelevare, “a înlătura carnea.” Carnavalul are rădăcini în festivalul păgân Saturnalia, care, adoptat la catolicism a devenit un rămas bun de la lucrurile lumești, înainte de post.

Text: Bettina Cristea

Photo: Google Images