“Indiana Jones 5” – fără Steven Spielberg

Steven Spielberg nu va mai regiza “Indiana Jones 5”, însă continuă să fie producător executiv pentru acest lungmetraj.

Zvonurile spun că regizorul care s-ar ocupa de noul film, ar fi James Mangold, nominalizat în acest an la premiile Oscar pentru producţia lungmetrajului “Ford v Ferrari”. El a mai primit nominalizări şi pentru scenariile “Logan” şi “Wolverine”.

Producţia Disney „Indiana Jones 5”, în care Harrison Ford se întoarce în rolul titular, are programată premiera pe 9 iulie 2021.Despre Indiana Jones

Dr. Henry Walton Jones, Jr., cunoscut ca Indiana Jones sau Indy, este un personaj fictiv de aventuri, profesor de istorie și arheologie, și personajul principal al francizei Indiana Jones. George Lucas a creat acest personaj ca un omagiu eroilor de acțiune din seriile de filme din anii 1930. Indiana Jones apare pentru prima dată pe marile ecrane în filmul Indiana Jones și căutătorii arcei pierdute din 1981.

Filmul a fost urmat de Indiana Jones și templul morții în 1984, Indiana Jones și ultima cruciadă în 1989, Aventurile tânărului Indiana Jones (1992 – 1996) și Indiana Jones și regatul craniului de cristal în 2008. Pe lângă aparițiile din film și seriale de televiziune el mai apare și ca personaj de cărți, benzi desenate, jocuri video și alte produse media. De asemenea parcurile de distracții Disneyland și Tokyo DisneySea includ atracții cu tematică Indiana Jones.

Text: Bettina Cristea

Photo: Google Images