Ingredientul-problema din rujuri

Ingredientul-problema din rujuriUn studiu realizat de  U.S Food and Drug Administration (Administratia Statelor Unite pentru Mancare si Medicamente) a descoperit ca sute de rujuri folosite in toata lumea contin plumb, care poate fi toxic chiar si in doze mici.Cercetatorii au analizat 400 de rujuri diferite si au gasit doze mici de plumb in aproape toate produsele. Cel mai mare nivel de plumb se pare ca s-a gasit in rujul Color Sensational de la Maybelline (7,19 parti la un milion), urmat indeaproape si de alte produse L’Oreal sau CoverGirl.

Si branduri din categoria de lux precum Chanel, M.A.C, Lancome sau Dior contin la randul lor plumb, ce-i drept, in cantitati mai mici. Doza medie de plumb gasita in cele 400 de rujuri este de 1.11 parti la un milion.

Nu exista un nivel sigur de expunere la plumb, deci nu se stie exact ce efecte poate avea expunerea indelungata la aceste cantitati foarte mici de plumb, care se acumuleaza in corp. Deocamdata, FDA nu considera aceste doze periculoase pentru sanatate, iar companiile de cosmetice spun ca nivelul de plumb din produsele lor se incadreaza in limitele acceptate la nivel global.

Text: Bianca Badescu

februarie 22nd, 2012 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate