Invata cum sa-ti conturezi ochii pentru un efect 3D

Machiaj-3DProbabil ca machiajul 3D va duce cu gandul la machiajul cinematografic sau la cel pe care actritele il poarta pe scena teatrului, insa in ultimul timp make-up artistii au inceput sa il adapteze din ce in ce mai mult pentru ca el sa poata fi purtat in cadrul pictorialelor, dar si in restul timpului. Sigur ca nu il putem purta in mijlocul zilei, dar putem imprumuta anumite elemente. In general, machiajul 3D are calitatea de a transforma chipul, putem numi acest machiaj chiar o opera de arta in anumite imprejurari, insa de data aceasta te vom invata cum poti obtine singura un machiaj 3D.3D eye look

Pentru a obtine un astfel de machiaj, este recomandat sa nu aplici mai intai fondul de ten pentru ca vei lucra cu mai multe nuante inchise la culoare, iar daca nu ai dexteritate s-ar putea sa intinzi fardul pe toata fata. Mai intai, aplica o baza speciala pentru machiaj. Apoi, aplica un pigment alb, stralucitor, in coltul intern al ochiului. Continua prin aplicarea unei nuante de gri deschis pe centrul pleoapei. Apoi, aplica un gri metalic spre coltul extern si uniformizeaza. Cu o pensula potrivita, realizeaza blendingul pe toata pleoapa. Pentru a evidentia pliul pleoapei, aplica din nou griul metalic. Cu o pensula angulara, trage o linie de tus si alungeste-o, dupa care creeaza o umbra de fard. Cu ajutorul unui betisor de urechi, curata fardul in exces. In coltul intern, aplica glitter.

Cum poti obtine efectul 3D

Printre secretele obtinerii unui efect 3D se numara jocul de umbre si lumini, utilizarea glitterului auriu si argintiu, asa cum aminteam mai sus, a nuantelor de piersica, sampanie, roz pal. Dupa aplicarea fondului de ten intr-o nuanta potrivita, texturile fluide ajuta la modificarea discreta, fina a trasaturilor. Astfel de machiaje se utilizeaza si in timpul prezentarilor de moda, prin gradatii de culori. 3D inseamna tridimensional, deci in acest caz se pot utiliza penele, strasurile, perlele, decupajele, toate acestea putand fi aplicate pe genele false sau pur si simplu pe pleoape. Se redau adancimile si se contureaza trasaturile, astfel incat efectele sa fie vizibile.

Si buzele pot beneficia de efect 3D

Frumoasa cantareata Rita Ora pare sa fie adepta acestui tip de machiaj cand vine vorba despre buze. Pentru a obtine buze cu efect 3D, ai nevoie de un creion de buze maro. Optional, poti apela si la unul rosu, intr-o nuanta de zmeura. Apoi, trebuie sa ai neaparat un ruj rosu, mat si un gloss – de preferat un roz mai intens. Cu ajutorul creionului maro, trebuie sa realizezi un contur mai gros si sa umpli marginile buzei inferioare, dar si superioare. Rujul rosu trebuie aplicat doar in centrul buzelor, fara a atinge creionul deja aplicat. Apoi, rujul se aplica si peste creionul maro. Daca ai buzele mai subtiri, poti folosi fara probleme o pensula speciala. Tot cu ajutorul pensulei, trebuie sa amesteci nuantele intre ele. Pentru un efect super-sexy, aplica in centrul buzelor gloss. Si nu uita ca intotdeauna nuanta mai inchisa trebuie aplicata in colturile buzelor.

Beauty advsierii Catena recomanda produsele Maybelline. Daca iti doresti un make-up deosebit, atunci cu siguranta vei fi incantata de rimelul pentru volum Colossal Volume Express de la Maybelline! Mai multe detalii despre produs gasiti aici.

Text: Ruxandra Dumitrescu