Irina Rimes, concert pentru o viață

Sâmbătă, 19 septembrie, Irina Rimes susține proiectul caritabil “LIVE for a LIFE – Concert pentru Alexa”, sub forma unui concert de strângere de fonduri transmis live pe pagina de Facebook a artistei și pe cea a cauzei umanitare Save Alexa.

Alexa împlinește pe 19 septembrie 1 an. În urmă cu 10 luni, aceasta a fost diagnosticată cu Amiotrofie Spinală Tip I (SMA-1), o boală genetică ce îi afectează neuronii motori. Pentru a supraviețui, fetița are nevoie de tratamentul ZOLGENSMA, în valoare de peste 2.1 milioane $.

“Va invit să cântăm un alt fel de <la mulți ani>, prin solidaritate și empatie. Biletul vostru la concert înseamnă viața acestui copil, pe care ÎMPREUNĂ îl putem salva. Cânt pentru Alexa și vă îndemn, din inimă, să mă ascultați!”, explică artista.

Save Alexa este ‘steagul’ cauzei umanitare create de părinții Alexei cu scopul strângerii fondurilor necesare tratamentului. În prezent, prin donațiile primite, au fost strânși 908.971$, adică mai puțin de jumătate din costul tratamentului. Oameni obișnuiți, dar și vedete din România, bloggeri, influenceri s-au alăturat cauzei prin donații și împărtășirea poveștii Alexei.

“Sunt extrem de recunoscătoare tuturor celor care ne-au ajutat până acum. Nu îmi găsesc cuvintele de mulțumire! Cu ajutorul dumneavoastră, al tuturor, Alexa poate fi salvată. Va întindem o mâna care are mare nevoie de ajutor. Va rugăm din suflet să participați la concert!”, mărturisește Virginia Vîntu, mama Alexei.