Jachetă din zaț de cafea reciclat de la Starbucks

Compania taiwaneză Coor a făcut echipă cu producătorul de țesături Singtex, și au creat o jachetă dintr-un material reciclat foarte neobișnuit, pe care l-au dedicat scepticilor schimbărilor climatice.

Jacheta Helix este rezistentă la apă și vânt și are în interior o membrană dintr-o țesătură numită Airmem care lasă corpul să respire. Iar pentru a înlocui materialul impermeabil, care în mod tradițional se produce din produse petroliere, ei au folosit un material care conține în proporție de 25% ulei extras din zahărul de cafea uzat provenit din cafenelele Starbucks. Restul izolației jachetelor este fabricat din zahăr de cafea uzat și sticle de plastic reciclate din aceleași locații. Jacheta Helis are o glugă detașabilă potrivită pentru orice vreme.

Iar ca accesoriu obligatoriu pentru această perioadă de pandemie ținuta este prevăzută cu o mască protectoare. Țesătura acesteia este infuzată cu argint, la fel ca și alte petice de țesătură plasate strategic pe glugă, în jurul capului și al gurii. Acestea din urmă bazându-se pe proprietățile metalului de a ajuta la distrugerea microbilor și a germenilor.

Text Cristina Dudău

Foto Hepta