Justin Bieber – diagnosticat cu Lyme

Cântăreţul canadian Justin Bieber, în vârstă de 25 de ani, a fost diagnosticat recent cu boala Lyme.  Artistul a povestit într-o postare pe Instagram că este bolnav, pentru a închide gura celor care îl bănuiau că ar consuma droguri.

Oamenii îl acuzau pe Justin Bieber că ar consuma “METH”, un drog psiho-stimulent care cauzează stări de euforie, însă controversatul artist a mărturisit că: „Nu şi-au dat seama că am fost diagnosticat recent cu boala Lyme, şi că, în plus, am suferit de o formă gravă de mononucleoză cronică, afecţiune care mi-a afectat pielea, funcţiile creierului, nivelul de energie şi sănătate generală.”

https://www.instagram.com/p/B7EnV5VHEYp/

Justin declară că va povesti mai multe, despre viaţa sa şi despre tratamentul pe care îl urmează, într-o serie de documentare pe care le va face pentru canalul său de YouTube.Ce trebuie să ştii despre boala Lyme

Boala Lyme este determinată de capuşă, mai exact, este cauzată de infecţia cu Borrelia burgdorferi transmise de insectă şi a răspunsului sistemului imunitar la această infecţie.

65% dintre pacienţi nu-şi amintesc să fi fost muşcaţi de căpuşă, probabil pentru că, de obicei, muşcătura este nedureroasă. Acesta este cauzată de insectă în stadiul de nimfă, când este foarte mică.

Faza timpurie localizată se caracterizează prin apariţia unui eritem migrator sau rash, însoţit de febră, mialgii, adenopatie, dureri de cap, artralgii, stare de oboseală. Acestea apar la aproximativ 30 de zile de la muşcătură sau chiar mai repede.

Photo: Instagram