Kanye West şi-a anunţat candidatura la preşedinţia SUA

Kanye West a anunţat în week-end, prin intermediul contului său de Twitter, că va candida la funcţia de preşedinte al SUA.

Candidatura sa anunţată online a stârnit multe semne de întrebare atât pentru fani, cât şi pentru ceilalţi candidaţi, pentru că nu se ştie dacă artistul a făcut o declaraţie serioasă sau este doar marketing. Postarea lui de pe Twitter de sâmbătă seara a devenit instantaneu virală, cu peste 100.000 de retweet-uri în prima oră.  Având aproape 30 de milioane de urmăritori pe Twitter, West a devenit imediat trendul din această aplicaţie.

 

Mai mult, cel care îl va susţine în desfăşurarea campaniei sale electorale va fi chiar Elon Musk, CEO-ul SpaceX şi Tesla.

https://twitter.com/kanyewest/status/1278408410904629252/photo/1 

Deşi este cunoscută susţinerea lui Kanye şi a soţie sale Kim pentru candidatul Donald Trump, se pare că artistul, în vârstă de 43 de ani, a declarat încă de anul trecut că va candida la această funcţie în 2024.  

Valul de controverse creat de anunţul lui Kanye îi face sceptici pe ceilalţi candidaţi. Aceştia cred că West ar fi trebuit deja să se apuce de realizarea campaniei sale electorale, dacă şi-ar fi dorit să intre în cursă. El ar trebui să se califice pentru accesul la scrutinul de vot în 50 de state şi districtul Columbia, precum şi să construiască de la zero o organizaţie politică de grad prezidenţial, fără sprijinul unei infrastructuri de partid. 

Până în acest moment, potrivit Bloomerg, rapperul nu a depus niciun formular la Comisia Electorală Federală pentru a candida. Totuşi, între timp, fanii continuă să dea retweet postării sale din Social Media.