Katarina Dyer, fiica lui Andrei Gheorghe, carieră în muzică

Este fiica vitregă a celebrului om de radio, Andrei Gheorghe și își croiește un drum în muzică. Katarina Dyer sau doar Katarina, pe numele ei de scenă, a debutat ca solistă la vârsta de 13 ani, a avut primul contract cu o casă de discuri la vârsta de 15 ani și acum este studentă la Conservator.Eram o casă foarte energică

Artista se descrie ca fiind o fire extrem de optimistă și energică, deși în ultimii ani viața sa a fost marcată de mai multe drame și și-a pierdut ambii părinți. ”Mama și tatăl meu s-au combinat atât de perfect, n-am mai văzut la doi oameni o asemenea energie! Nimic nu s-ar putea compara cu sentimentul acela. Mama era foarte mult pe partea emoțională și Andrei era foarte amuzant, degajat, era într-un fel ce voiam și eu să fiu! Eram o casă foarte energică, tot timpul se dădeau petreceri, veneau prieteni de-ai lui pictori, scriitori, a fost super plin de viață până în ultimul moment. Ce s-a întâmplat a fost spontan, așa cred că a vrut el, sincer, că el era un om puternic și cu mintea făcea foarte multe lucruri, iar dacă a simțit că asta e timpul, asta a fost”, a povestit Katarina, care recent și-a pierdut și mama.

”A murit de cancer acum șapte luni, a dus-o patru ani, a fost foarte puternică, iar piesa pe care o voi cânta era preferata ei, mereu îmi cerea să i-o cânt, iar eu nu aveam chef. M-am gândit să o cânt, poate acum mă aude”, a mărturisit Katarina în fața juraților X Factor.

Prima cântare, în restaurant

Fiica vitregă a regretatului om de radio Andrei Gheorghe și-a amintit de sfaturile pe care le-a primit de la acesta. „Andrei mi-a spus mereu să îmi creez o imagine de artist, dar să rămân autentică. Să nu îmi încalc principiile pentru bani sau pentru faimă rapidă, să consolidez ceva solid în timp. Când i-am spus lui Andrei prima oară că aş vrea să cânt, ne aflam într-un restaurant. Aveam 13 ani. El mi-a zis că dacă nu sunt în stare să mă ridic acum şi să cânt cât de tare pot, de faţă cu toată lumea, nu o să am niciodată tupeul să urc pe o scenă şi să acaparez publicul. Evident că i-am demonstrat că pot şi că asta îmi doresc să fac”, a spus tânăra într-un interviu pentru Click.

Andrei Gheorghe a încetat din viață în luna martie a anului 2018, la vârsta de 56 de ani, în urma unui infarct. El a avut o fiică, Anastasia (25 de ani), pe care i-a dăruit-o Maria, iubita sa din studenție, de care s-a separat în 2007. Și încă trei copii ai fostei soții, Petruța, dintr-o relație anterioară, pe Maria (22 ani), Katarina (20 ani) și Maximilian (19 ani), pe care Andrei i-a iubit ca pe proprii copii.

Acum, Katarina Dyer își încearcă norocul pe scena X Factor!

Text Cristina Dudău

Foto Antena 1