Kilogramele excesive si problemele pe care le ridica acestea

efectele-negative-ale-obezitatiiEsti bine documentata in ceea ce priveste corpul tau si, prin urmare, ai avut grija ca totul sa fie in regula, din cap pana-n picioare. Sau asa crezi tu. Se poate sa fi facut aceasta analiza doar superficial. Fiindca expertii spun ca atunci cand vine vorba de sanatatea ta sexuala, nu esti informata 100%. Ai intrebari? Ei bine, noi avem raspunsuri.

Citeste randurile care urmeaza si afla cum sanatatea sexuala poate imbunatati sanatatea fizica si cum kilogramele o pot altera. Ce le sperie pe femei mai mult decat oglinda? Cantarul, spun expertii. De ce este atat de importanta greutatea si ce legatura are cu sanatatea sexuala? 

Kilogramele in plus favorizeaza infertilitatea

 

Numarul foarte mare al kilogramelor poate determina corpul sa produca estrogen suplimentar, lucru care poate opri ciclul menstrual, impiedicand astfel sansele de concepere. Pierderea unui procent de la 5 pana la 10% din greutatea corpului tau poate ajuta la imbunatatirea ovulatiei si poate duce la cresterea sanselor de a ramane insarcinata.

 

Obezitatea poate cauza sindrom prementstrual sever

 

Majoritatea femeilor supraponderale sunt de aproape trei ori mai susceptibile de a se confrunta cu simptome premenstruale severe, cum ar fi crampe, balonare si modificari ale dispozitiei, decat cele a caror greutate corporala este normala. Schimbarea nivelului hormonilor este o cauza mai mult ca probabila pentru aparitia acestor modificari.

 

Incontinenta urinara – cauzata si de excesul de greutate

 

Daca esti genul de femeie care isi cara singura sacosele de cumparaturi, atunci ai sanse sa pierzi aproximativ 8% din masa corporala, ceea ce poate reduce semnificativ episoadele de incontinenta urinara. De ce? Cel mai probabil, deoarece grasimea din din zona abdomenului pune presiune mare asupra vezicii urinare.

 

Obezitatea poate cauza probleme in sarcina

 

Femeile care intra in primul trimestru al sarcinii cu un IMC mai mare decat cel normal, prezinta un risc mare de a dezvolta hipertensiune arteriala si diabet zaharat in timpul sarcinii si chiar de a se confrunta cu complicatii la nastere.

 

Text: Andreea Popescu