Kim Kardashian își va “îngheța” conturile de Facebook și de Instagram

Kim Kardashian își va “îngheța” conturile sociale de Facebook și Instagram. Vedeta se va alătura campaniei #StopProfitForHate, pentru stoparea promovării știrilor false, dezinformării și favorizării rasismului și violenței în social media.

Cu 188 de milioane de urmăritori, Kim Kardashian ocupă locul al șaptelea în rândul celor mai urmărite persoane din lume pe Instagram, iar pagina sa de Facebook are peste 30 de milioane de fani.

Dezinformarea promovată în social media are un impact serios asupra alegerilor și ne subminează democrația. Vă rog să vă alăturați mâine, când îmi voi închide conturile de Instagram și de Facebook pentru a transmite companiei Facebook#StopHateForProfit,” a scris Kim.

În această campanie s-au alăturat și vedere precum Sacha Baron Cohen, Katy Perry, Jennifer Lawrence, Judd Apatow, Ashton Kutcher, Amy Schumer, Sarah Silverman, Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio sau Michael B. Jordan, din dorința ca în rețelele sociale să nu se mai răspândească mesaje rasiste, pline de ură sau știri false.

Facebook a anunțat că va fi aliatul mai multor grupuri care luptă pentru drepturile civile, cu scopul de a găsi soluții de a opri fenomenul fake news și cel al bullying-ului online.