Lacul de baza: instructiuni

shutterstock_94073797Inainte de a aplica oja colorata, intotdeauna trebuie sa utilizati un base coat (lac de baza), care nu numai ca pregateste unghiile pentru colorare, dar ajuta ca acestea sa fie sanatoase, promitand sa le intareasca, sa le protejeze, prevenind ingalbenirea lor. Lacul de baza este un lac transparent si exista foarte multe branduri care contin proteine, vitamina E, Aloe Vera, calciu, tocmai pentru a intari unghiile.

Base coatul se aplica intotdeauna primul, insa trebuie sa aveti grija si sa indepartati surplusul. Intotdeauna trebuie sa lasati lacul de baza sa se usuce pentru ca altfel exista posibilitatea ca oja colorata sa sara mult mai repede decat ar fi normal.

 

De ce sa folositi un lac de baza

Exista mai multe motive pentru care ar trebui sa folositi un base coat si sa nu utilizati niciodata oja colorata fara a aplica lacul de baza. Lacul de baza care contine substante hranitoare reface unghiile fragile, uscate, previne ruperea acestora sau producerea altor daune precum despicarea si exfolierea. Culorile inchise de oja se pot infiltra in patul unghiei iar aceasta capata un aspect neplacut. Daca ati experimentat cu oja neagra, rosie sau albastra, mai mult ca sigur ca ati observat acest lucru. Lacul de baza este un strat de protectie practic mai ales impotriva ingalbenirii unghiilor, care apare ca reactie la agentii de colorare din oja. Acest lucru nu apare insa imediat, ar putea dura cateva saptamani pana la aparitia unei asemenea reactii. Pentru a scapa de unghiile ingalbenite, puteti totusi utiliza cateva remedii. Inmuiati-va unghiile intr-o solutie cu apa si cateva picaturi de lamaie sau in apa in care ati pus si o tableta pentru curatarea danturii. Daca problema nu dispare, nu disperati. Pe masura ce unghiile cresc, isi vor reveni. Data viitoare, nu uitati sa folositi base coatul.

 

In plus, base coatul asigura ca oja colorata sa se mentina cat mai mult timp, suprafata sa fie mult mai fina, umpland practic unghia. Imediat dupa aplicarea lacului de baza, veti observa diferenta. Stratul de baza ofera stralucire si cand este utilizat alaturi de oja colorata si de top coat (lacul care se da la final), unghiile vor arata mult mai bine, vor fi mai stralucitoare. Pe piata exista foarte multe branduri care ofera o gama larga de lacuri pentru ingrijirea unghiilor, incat acestea sa arate frumos.

 

Unghiile – indiciul sanatatii

Forma unei unghii poate spune multe lucruri despre sanatate. Daca unghiile au forma unei lingurite, la o scara mult mai mica, desigur, ati putea suferi de anemie, depresie, hipotiroidism, boli de inima, deficit de fier. Daca sunt foarte lungi si inguste, ar putea insemna ca aveti probleme hormonale. Daca sunt patratoase, ar putea indica o problema la nivelul glandei tiroide, probleme hormonale. Nu uitati sa acordati o importanta deosebita unghiilor, aspectului lor.

 

Text: Ruxandra Raica