Laminarea sprâncenelor – un must have de sezon

Laminarea sprâncenelor, cel mai nou trend în domeniu, este o tehnică de ridicare a acestora care poate fi imitată şi acasă, cu doar câteva produse cosmetice.

Brow Lift, gel pentru sprâncene, mascara pentru sprâncene, săpun pentru sprâncene sau mai nou lipici pentru sprâncene. Toate acestea sunt produse pentru tehnici care îţi permit să ridici sprâncenele și, astfel, dai senzaţia de ochi mai mari.

Cosmetizarea sprâncenelor se poate face cu ușurință cu săpun pentru sprâncene (brow soap), lipici sau gel pentru sprâncene pentru un aspect mai durabil și mai natural. Pe lângă creionul pentru sprâncene, aceste produse îţi permit să disciplinezi și să îţi fixezi sprâncenele. De asemenea, pot fi folosite şi singure pe sprâncene deja bine definite natural sau pensate anterior.Ce este laminarea sprâncenelor?

Laminarea sprâncenelor este o tehnică care constă în pieptănarea firelor de sprânceană în sus, astfel încât să pară mai plină. Stilizând sprâncenele în sus, ochii vor apărea mai mari, o soluție ideală pentru pleoapele căzute sau aspectul obosit.

Cosmetizarea sprâncenelor se poate face la un salon, cu o tehnică similară cu aşa numita curbare a genelor. Cu toate acestea, va fi o metodă semipermanentă care poate dura până la o lună. De asemenea, este posibil să o faci acasă cu un kit de ridicare a sprâncenelor, dar ai mare grijă! Dacă nu ai îndemânarea necesară şi know-how-ul bine însuşit, rezultatele pot dura doar câteva săptămâni, iar produsele pot irita pielea sensibilă.

Pentru a evita riscul, îţi recomandăm să încerci mai întâi cu produse de machiaj care îţi permit să disciplinezi sprâncenele după cum doreşti.

Ce produse de machiaj să foloseşti?

Există mai multe produse la fel de eficiente ca o ridicare semi-permanentă a sprâncenelor, cum ar fi:

Soap brow este un săpun transparent care îţi va permite să fixezi sprâncenele fără a lăsa reziduuri albe. Pentru o utilizare optimă și de lungă durată, umezeşte o periuţă rotundă, apoi freacă-o pe săpun. Apoi poţi aplica săpunul pe sprâncene. Pieptănă sprâncenele în sus pentru a le seta, după bunul plac. Acest produs este incolor, nedureros și inofensiv pentru piele. Vei obține un rezultat natural și care va dura toată ziua. Este un produs ușor de utilizat și ușor de transportat.

Gelul pentru sprâncene, adesea vândut sub formă de rimel, trebuie doar să-ți piepteni sprâncenele în sus, apoi să lași produsul să se usuce pentru câteva clipe.

Lipiciul pentru sprâncene, fii sigură că nu este un lipici real, ci un produs destul de similar cu gelul pentru sprâncene. Se aplică în același mod.

Retuşuri de ultim moment

Indiferent dacă ai optat pentru săpunul de sprâncene, gel pentru sprâncene sau lipici pentru sprâncene, poţi apoi completa zonele cu fire mai rare cu un creion sau un marker pentru sprâncene.

Indiferent de produsul care te va atrage cel mai mult, vei avea întotdeauna nevoie de o perie pentru aranjarea sprâncenelor și pentru a le da forma dorită. Apoi, mai ai doar să aplici produsul pe sprâncene.

Apoi poți completa găurile cu un marker pentru sprâncene ultra fin, cu un creion pentru sprâncene, sau le poți lăsa acolo pentru un efect ultra natural.

Cristina Dudău

Foto Shutterstok