Linda Evangelista: povestea desfigurării topmodelului

Ani de zile a fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume, apoi brusc a luat decizia de a trăi ascunsă și departe de oglinzi! Este vorba de Linda Evangelista, topmodelul care făcea furori pe podiumuri din lumea întreagă în anii ’90.

Farmaciștii Catena recomandă balsamul reparator pentru buze de la Rilastil din gama RIPARATRICE, un tratament emolient și reparator cu acțiune intensivă de reparare și emoliere pentru buzele foarte uscate și crăpate.

Într-un interviu pentru revista People, acordat la începutul acestui an, Linda Evangelista a povestit chinul prin care a trecut după procedurile de criopoliză care au făcut-o să renunțe la cariera ei de topmodel, deși iubea să fie pe podium. Au rămas în urmă semne cât se poate de vizibile, care au cufundat-o în durere pe frumoasa Linda.

Evangelista a luat decizia de a vorbi public despre ce i s-a întâmplat pentru a ajuta și alte persoane care trecut prin aceeaşi situaţie.

„Iubeam să fiu pe podium. Acum îmi este frică să nu dau de cineva pe care îl cunosc. Nu mai pot trăi așa, ascuns și rușine. Pur și simplu nu mai puteam trăi în această durere. Sunt dispusă, în sfârșit, să vorbesc”, a declarat printre lacrimi pentru publicația People, pe a cărei coperte a apărut în februarie 2022.Linda Evangelista: „Am știut că voi îmbătrâni. Dar nu credeam că voi arăta aşa”

Pentru fostul manechin, acum în vârstă de 57 de ani, tot calvarul a început în urmă cu 6 ani. După mai multe şedinţe de criolipoliză – procedură alternativă la liposucţie, care presupune congelarea celulelor adipoase – Linda Evangelista a experimentat efectul invers al acestui tratament. Zonele adipoase s-au extins şi au devenit dure. Diagnosticul dat de medici a fost „hiperplazie adipoasă paradoxală”, mai exact apariţia de depuneri de grăsime pe corp, ca efect secundar al criolipolizei. Iar ședinţele de liposucţie nu corectează aceste efecte.

„De ce simţim nevoia să facem aceste lucruri?”, s-a întrebat retoric Linda Evangelista, făcând referire la alegerea de a face proceduri care promit să șteargă semnele trecerii timpului. „Am ştiut mereu că voi îmbătrâni. Şi ştiu că există transformări prin care trece corpul. Dar nu credeam că voi arăta aşa”, a mai recunoscut ea în februarie 2022.

Fostul topmodel a dat în judecată – în septembrie 2021 – societatea CoolSculpting, Zeltiq Aesthetics Inc., cea care este la originea tehnologiei de criolipoliză.

Pasul la care fanii Lindei nu se așteptau

Dar în vara lui 2022, Linda Evangelista avea să facă un pas la care nu se aștepta nimeni. A lăsat să se înțeleagă că renunță la bătălia juridică împotriva CoolSculpting, procedură despre care declarase că a „desfigurat-o”.

„Aștept cu nerăbdare următorul capitol al vieții mele, alături de prietenii și familia mea, și sunt fericită să las această chestiune în urmă. Sunt cu adevărat recunoscătoare pentru sprijinul primit de la toți cei care mi-au întins o mână de ajutor”, a mărturisit fostul topmodel în vârstă de 57 de ani, a transmis supermodelul într-un mesaj distribuit pe Instagram, în luna iulie.

O sursă apropiată de Linda Evangelista a declarat pentru People: „Cu acest caz rezolvat și recenta campanie publicitară pentru Fendi, Linda este gata să încerce să meargă mai departe. Literalmente, după ani în care s-a ascuns, este gata să revină. Ea simte toată bunăvoința din partea industriei în care a performat, suportul din partea altor supermodele și din partea fanilor ei și asta o face să se simtă iubită”.

Și chiar de la începutul lunii noiembrie 2022, Linda Evangelista a apărut ca imaginea noii colecții aniversare FENDI Baguette.

Linda Evangelista – imaginea Fendi Baguette. Sursa: Fendi | Instagram