Lipsa somnului si efectele pe care aceasta le are asupra pielii

Lipsa somnului si efectele pe care aceasta le are asupra pieliiScenariu: este ora 2 dimineata si tu inca mai stai la TV. Este un film foarte bun pe care nu vrei sa il ratezi. De-odata te opresti si in minte iti vine fulgerator urmatorul gand: maine dimineata trebuie sa te trezesti la 7 sa te duci la munca.

Pentru o secunda, tinzi sa inchizi televizorul si sa te asezi in pat, dar imediat te gandesti ca si asa este tarziu si oricum nu mai ai destul timp la dispozitie ca sa te odihnesti. Prin urmare, stai si vezi filmul pana la capat si dimineata… surpriza! Fata ta arata infiorator. Cearcanele par sa-ti ajunga pana la gura, pielea ta este palida, ochii iti sunt rosii, iar durerea de cap nici nu mai este cazul sa o aduc in discutie. Lipsa somnului te urateste. Pentru a evita pe viitor astfel de scenarii, vrem sa iti facem cunoscute cateva avantaje ale unui somn sanatos.

   • Somnul: cea mai rapida metoda de imbunatatire a aspectului pielii

 

“Somnul de frumusete” este real. Pielea ta se foloseste de orele de somn pe care i le oferi pentru a se vindeca de agresiunile de peste  zi. Atunci cand dormi, pielea ta are sansa de a-si imbunatati aspectul. Acesta este si principalul motiv pentru care te trezesti binedispusa dimineata.

 

  • Lipsa somnului produce daune majore pielii

 

Cu cat dormi mai bine si mai mult, cu atat pielea ta isi revine mai repede la normal. La polul opus, lipsa somnului poate duce la stres, care determina aparitia cosurilor si a punctelor negre. Intr-un studiu realizat de curand in Marea Britanie, s-a constatat faptul ca lipsa somnului are aceleasi efecte negative asupra psihicului, dar si a pielii ca in cazul sustinerii unui examen important.

 

  • Cearcanele “omoara” stralucirea ochilor

 

Vrei ca ochii tai sa straluceasca? Atunci nu lasa cearcanele sa iti fure stralucirea lor si sa iti intunece privirea. Chiar daca aparitia cearcanelor poate avea legatura cu genetica familiei, cele aparute in urma oboselii sunt mult mai vizibile si mai inchise la culoare. Pentru a le ascunde, aplica un strat subtire de crema de ochi pe ele. Apoi, aplica putin anticearcan cu doua nuante mai deschise decat culoarea pielii tale si la revedere pungi inestetice de sub ochi.

 

  • Lipsa somnului te urateste

 

Sunt sigura ca, dupa ce ai pierdut o noapte, in dimineata imediat urmatoare arati palida. Nu, nu esti bolnava, ci doar obosita si deshidratata. Acesta este semnul pe care organismul tau incearca sa ti-l transmita pentru ca tu sa-ti dai seama ca are nevoie de odihna. Somnul imbunatateste circulatia sangelui. Daca te trezesti cu pielea palida, aplica fond de ten.

 

  • Somnul suficient te face sa arati bine

 

Cercetatorii din Suedia au constatat faptul ca persoanele care dorm cel putin 8 ore pe noapte sunt mai atragatoare. Acestea fiind spuse, treci la somn!:)

 

Text: Andreea Popescu