Los Angeles by Gallivant, un parfum sublim

Săptămâna trecută a fost inaugurat spațiul Rosa Mundi Parfums D’Auteur și totodată s-a lansat cea mai recentă creație a Casei Gallivant, în prezența lui Nick Stewart, fondator și creator Gallivant. Este vorba despre parfumul Los Angeles – unisex, artizanal, strălucitor, rezutatul întâlnirii dintre Nick Stewart și parfumierul indie Carine Chevallier.Un parfum „călător”

„Los Angeles este locul care îți aprinde imaginația, iar faptul că nu conduc niciodată un autoturism m-a facut să iau orașul la pas, cu bicicleta sau cu autobuzul și să-i observ pe îndelete frumusețea. Pentru mine, orașul acesta este ca o linie de hotar, o intersecție unde se întâlnesc mai multe lumi. Cartierele etnice, dealurile, nesfârșitele șosele… acolo sunt culoarea și drama… și mi-am dorit să surprind acest sentiment de vitalitate, de noi începuturi…”, spune Nick Stewart.

Notele dominante ale parfumului sunt cele exotice de eucalipt, salvie, mandarină și ananas. Notele de mijloc sunt cele florale – de narcisă și bergamotă, iar la final, seducția este conferită de notele lemnoase, incitante, de ienupăr, mosc și heliotrop.

Creat în 2017 de către Nick Stewart, brandul Gallivant vorbește despre libertatea și încântarea pe care le oferă explorarea. Colecția cuprinde 8 parfumuri, inspirate de sunetele și aromele marilor destinații urbane: London (finalist în 2018 al Art and Olfaction Awards), Amsterdam, Berlin, Brooklyn, Istanbul, Tel Aviv, Tokyo și Los Angeles. Alegerea celor 8 denumiri de orașe reflectă locurile de care Nick s-a îndrăgostit, acele metropole care au devenit memorabile, grație unor trăiri puternice.

Parfumurile semnate Gallivant sunt realizate manual în Franța, urmărind procese artizanale autentice, fiind finalizate prin aceeași metodă handcrafted, în Anglia.

Ruxandra Dumitrescu