Lotiune tonica naturala: Apa de trandafir

2009_make_up_apa_de_trandafirDin Antichitate si pana in prezent trandafirul a fost pretuit nu numai pentru frumusetea si parfumul sau deosebit, dar si pentru calitatile lui vindecatoare. Astfel, romanii isi ungeau corpul cu ulei de trandafir, iar imparatul Nero organiza banchete in sali impodobite cu petale de trandafiri si invitatii erau serviti cu vin parfumat de trandafir.

Apa de trandafiri a fost prima tentativa de a extrage mirosul acestei flori. Femeile italience o folosesc de doua ori pe zi, iar efectele sunt vizibile pana la varste inaintate. Pentru un ten revigorat si tonic, farmaciile CATENA va propun apa de trandafiri, o apa de fata usoara, cu efect antiinflamator, antialergic si calmant.

 

 Recomandata pentru toate tipurile de ten, da rezultate in special pe cele cu tendinta de deshidratare si iritare. Pe langa beneficiile la nivelul fetei, apa de trandafiri este recomandata pentru amelioarea anumitor afectiuni.
 

Vertij, ameteala puternica: se leaga fruntea cu un prosop inmuiat in apa de trandafir rece.
 

Transpiratie abundenta: corpul se sterge de doua ori pe zi (seara si dimineata) cu apa de trandafir. Concomitent, se fac de 3-4 ori pe saptamana bai cu frunze de nuc.
 

Baia cu infuzie de trandafir este un remediu excelent pentru afectiunile sistemului nervos, deoarece are efect de tonifiere, inlatura oboseala, anxietatea, ajuta inima si curata delicat pielea. Jumatate de pahar de petale se infuzeaza intr-un litru de apa clocotita. Se acopera vasul timp de 20 minute, apoi tot continutul se toarna in cada.

 

Text: Ruxandra Constantina
Medic specialist medicina de familie
Competenta apifitoterapie
Centrul Medical MED-AS
021 313 05 32