Lotiunea tonica-necesitate sau lux

2009_make_up_lotiunea_tonicaRolul lotiunii tonice este de a curata tenul dupa demachiere. Aceasta improspateaza, hidrateaza si pregateste pielea fetei pentru aplicarea cremei adecvate momentului zilei. 

Specialistii dermatologi au creat lotiuni potrivite fiecarui tip de ten, dupa cum urmeaza:
Tenul matur: lotiune tonica cu extract de struguri si cu actiune antiimbatranire (contine oligoelemente si minerale).
Ten uscat: lotiune tonica cu proprietati hidratante, cu continut de geranium, apa de trandafiri, extract de aloe, pro-vitamina B5.

Ten normal: in afara lotiunilor tonice, puteti folosi proprietatile tonice ale apei minerale. Ceaiul de albastrele este si el un tonic excelent.
Ten mixt: la fel ca si in cazul cremelor, si lotiunile tonice contin substante ce controleaza selectiv secretia de sebum, de aceea cautati in mod special o lotiune pentru ten mixt.
Ten pigmentat: lotiune tonica revigoranta care confera stralucire fetei si contine ingrediente care deschid la culoare petele si pielea tenului in general.
Ten gras si acneic: lotiunea ajuta la prevenirea punctelor negre si reduce luciul, lasand pielea curata si proaspata (continut cu extract de hamamelis – regulator de sebum – si acid salicilic, care inchide porii).
Ten lipsit de stralucire: in functie de cauza lipsei de stralucire a tenului (prea gras sau prea mat), alegeti o lotiune tonica adecvata, ce incorporeaza agenti exfolianti care indeparteaza din stratul de celule moarte.
Lotiunile tonice se tin la rece, in felul acesta ele sunt mai revigorante. Important: aplicati-le in jurul ochilor, pe pleoape, NUMAI daca au fost create in acest scop. Altfel, apa minerala si ceaiurile din plante sunt sfinte.

Text: Florina Marcuta
Trainer Scoala de machiaj Cotimanis Show
Tel: 0753.028.058
e-mail: [email protected]