Machiaj de primavara: Verde, bleu, roz intens, galben, violet

Machiaj-de-primavara-verde-bleu-roz-intens-galben-violetIn 2010, tendintele in machiaj sunt inspirate din frumusetea naturala a chipului. Celebra baza subtire de fond de ten, putin rimel, iar pe buze doar un balsam de ingrijire si hidratare este principala tehnica in materie de make-up.

La polul opus machiajului natural este cel colorat, inspirat de natura ce se trezeste la viata. Machiajul vesel de primavara este alcatuit din combinatii surprinzatoare de culori tari: verde, bleu, roz intens, galben si violet.

Verde, galben si violet sau roz pal, maron si bej?

De obicei, machiajul este simplu, echilibrat, cu accente de culori calde, subtile. In acest caz pleoapele sunt privilegiate prin aplicarea nuantelor calde de maron, cupru, bej, auriu, oranj, piersica sau roz pal. Dupa acoperirea imperfectiunilor tenului printr-un strat subtire de fond, cu ajutorul unei pensule, se trece la machiajul delicat al ochilor. Nuanta mai inchisa se aplica pe toata pleoapa mobila, accentuand coltul extern, iar nuanta deschisa, la coltul intern si pe arcada. Se poate pune o linie subtire de tus maron la baza genelor dupa care se trece la rimelarea usoara a genelor fara a le incarca. Blush-ul trebuie sa fie intr-o nuanta de roz sau piersica, iar pe buze este necesar un gloss transparent nu foarte lucios.

 

Tenul alb este privilegiat

Un alt gen de machiaj foarte popular in 2010 include un fard de obraz cu textura cremoasa in nuanta de roz si buzele rosii. Rezultatul este romantic si fermecator! Machiajul puternic are o regula de aur: accentul se pune pe ochi si, ca atare, toate celelalte elemente (sprancene, obraji si buze) vor avea doar un aspect ingrijit, natural. Aplicarea unei nuante tari se realizeaza pe toata pleoapa, efectul fiind unul puternic si de impact! Tenul alb este privilegiat in acest sens, mai ales daca buzele vor fi acoperite cu un gloss transparent.

 

Text: Ana-Maria Blaj