Machiaj pentru tenul iritat

am_tenul_iritatTe-ai trezit mai devreme decat de obicei pentru a-ti repeta discursul in oglinda si, surpriza: tenul tau este iritat. Pornirea fireasca este sa aplici mult fard ca sa maschezi iritatiile. Asta nu va face decat sa agraveze problemele tenului.

Parfumul si colorantii din produsele de machiaj maresc gradul de iritatie al pielii. Primul pas este sa curati pielea cat mai delicat cu putinta si sa o hidratezi. Ideal ar fi sa identifici cauza iritatiei: un produs cosmetic, par de animale, alergii la praf, polen, intepaturi de insecte etc. Sfatul nostru este sa mergi la medic pentru a stabili cauza iritatiei si un tratament adecvat. Incearca sa nu acoperi iritatia cu machiaj. Te poti alege cu semne ireversibile.

Ce facem daca trebuie sa aplicam fard?
Inainte de aplicarea fondului de ten,  foloseste o crema reparatorie cu extract de alge marine, extract de ceai verde, vitamina E si acid hialuronic. Este benefica pentru tenul sensibil si cu probleme pentru ca reimprospateaza si repara epiderma, stabilizand sistemul natural de protectie al pielii. Aplica apoi un fond de ten fluid, hidratant, in nuanta pielii. Pentru un look natural al ochilor, foloseste culorile neutre, insotite de o mascara. Pentru buze poti folosi un balsam usor pigmentat, cu efect reparator, care sa hraneasca pielea si sa o hidrateze.

Produs recomandat de specialistii farmaciilor catena: Elizabeth Arden Cosmetic set

Text: Violeta Lungu,
Trainer Scoala de machiaj Cotimanis Show
www.scoalademachiaj.ro