Machiajul corect cu orice culoare

Machiajul este parte din viața de zi cu zi a femeilor. Între 80 și 85% dintre femei folosesc machiaj zilnic. Procentajul diferă de la continent la continent și de la țară la țară. Spre exemplu, 64% dintre americance folosesc fond de ten, spre deosebire de numai 47% dintre franțuzoaice. Vedeta machiajului rămâne rujul, fiind folosit zilnic de către 81% dintre americance și 70% dintre femeile franțuzoaice.

Farmaciștii Catena recomandă serul cu acid hialuronic de la Skin Republic, un ser super hidratant, cu acid hialuronic 1%, ce hidratează pielea uscată.Culoarea fardurilor, aceeași cu a ochilor

În general, regulile clasice ne spun că nu ar trebui să folosim aceeași nuanță ca și culoarea ochilor. Specialiștii ne spun contrariul, singura diferența fiind că folosirea fardurilor în orice nuanță ne avantajează (fie ea și cea a ochilor), dar completarea fardului cu un creion în aceeași nuanță este un proces important.

Pielea deschisă la culoare

Există tipuri de piele “dificilă”, pielea albă, sensibilă și subțire, de multe ori în combinație cu pistrui și păr roșcat sau blond. Acest tip de piele se bronzează greu, de multe ori este chiar interzis pentru femeile cu o piele de acest gen să stea în razele directe ale soarelui. Pentru acest tip de piele se va evita mereu în machiaj galbenul de orice fel – închis sau deschis, galbenul va da senzația de oboseală în combinație cu pielea albă. Negrul este o culoare foarte la modă, dar care trebuie folosită cu mare atenție când vine vorba de pielea albă. Se folosește negrul în general pentru ședințe foto profesionale și mai puțin pentru o petrecere oarecare. Se poate folosi un gri închis care în combinație cu pielea albă va avea același efect spectaculos. Atenție la fondul de ten, trebuie să fie în aceeași culoare ca și cea a pielii, un ton mai închis la culoare se va observa imediat, chiar dacă acoperiți gâtul și umerii deoarece pielea brațelor rămâne în culoarea naturală și diferența este evidentă.

Pielea măslinie

Pielea măslinie este mult mai ușor de “asortat” atunci când vine vorba de culori. Totuși lucrurile devin puțin mai dificile atunci când este vorba de o piele măslinie și păr blond. Se va evita portocaliul și se va pune accent pe culorile naturale, tonuri de maro sau cenușiu. Sub sprâncene se poate încerca o nuanță discretă de galben ce va face ochii să pară mai mari și va accentua culoarea naturală a pielii. La o piele măslinie în combinație cu păr blond un machiaj negru va ieși în evidență și mai mult, diferența între sprâncene, gene și culoarea fardului fiind de multe ori prea brutală. Negrul poate fi înlocuit cu un fard maro închis și completat cu rimel maro.

Farmaciștii Catena recomandă serul cu Vitamina C 6% de la Skin Republic care ajută incontestabil la uniformizarea culorii tenului și reducerea petelor pigmentare, lăsând tenul luminos și strălucitor. 

Vârstă și fardurile

Specialiștii din domeniul beuaty recomandă curățarea temeinică a pielii și aplicarea întotdeauna a unei creme hidratante înainte de aplicarea machiajului. În cazul femeilor cu o piele ridată trebuie acordată mare grijă rujului. Creionul de buze va fi întotdeauna în aceeași nuanță ca și rujul și nu va depăși linia buzelor. În centrul buzelor, după aplicarea rujului se poate folosi un luciu. Aplicarea luciului numai în centru da senzația de volum.

Cu puțină atenție la detalii, folosind produse de calitate și reîmprospătând machiajul din când în când putem să avem un machiaj aproape perfect întreaga zi.

Foto: shutterstock