Machiajul corect cu orice culoare

Foloseste culorile in machiaj!Machiajul este parte din viata zilnica a femeilor. Intre 80 si 85% dintre femei folosesc machiaj zilnic. Procentajul difera de la continent la continent si de la tara la tara. Spre exemplu, 64% dintre americance folosesc fond de ten, spre deosebire de numai 47% dintre frantuzoaice. Vedeta machiajului ramane rujul, fiind folosit zilnic de catre 81% dintre americance si 70% dintre femeile frantuzoaice.

Culoarea fardurilor, aceeasi cu a ochilor
TONICA a stat de vorba cu o experta in machiaj, care se ocupa cu comercializarea si aplicarea machiajului profesional: machiaj pentru televiziune, cinematograf si teatru.

Magazinul din Madrid pe care l-am vizitat este unul mic insa pe care multa lume il cunoaste tocmai datorita produselor si experientei persoanelor ce lucreaza acolo. Am stat de vorba cu Ana Belen, care ne-a putut da niste sfaturi importante in ceea ce priveste machiajul. In general, regulile clasice ne spun ca nu ar trebui sa folosim aceeasi nuanta ca si culoarea ochilor. Ana ne spune contrariul, singura diferenta fiind ca ne recomanda nu numai folosirea fardurilor in orice nuanta cere ne avantajeaza (fie ea si cea a ochilor) ci completarea fardului cu un creion in aceeasi nuanta.

Pielea deschisa la culoare
Exista tipuri de piele “dificila”, pielea alba, sensibila si subtire, de multe ori in combinatie cu pistrui si par roscat sau blond. Acest tip de piele se bronzeaza greu, de multe ori este chiar interzis pentru femeile cu o piele de acest gen sa stea in razele directe ale soarelui. Pentru acest tip de piele se va evita mereu in machiaj galbenul de orice fel – inchis sau deschis, galbenul va da senzatia de oboseala in combinatie cu pielea alba. Negrul este o culoare foarte la moda dar care trebuie folosita cu mare atentie cand vine vorba de pielea alba. Se foloseste negrul in general pentru sedinte foto profesionale si mai putin pentru o petrecere oarecare. Se poate folosi un gri inchis care in combinatie cu pielea alba va avea acelasi efect spectaculos. Atentie la fondul de ten, trebuie sa fie in aceeasi culoare ca si cea a pielii, un ton mai inchis la culoare se va observa imediat, chiar daca acoperiti gatul si umerii deoarece pielea bratelor ramane in culoarea naturala si diferenta este evidenta.

Pielea maslinie
Pielea maslinie este mult mai usor de “asortat” atunci cand vine vorba de culori. Totusi lucrurile devin putin mai dificile atunci cand este vorba de o piele maslinie si par blond. Se va evita portocaliul si se va pune accent pe culorile naturale, tonuri de maro sau cenusiu. Sub sprancene se poate incerca o nuanta discreta de galben ce va face ochii sa para mai mari si va accentua culoarea naturala a pielii. La o piele maslinie in combinatie cu par blond un machiaj negru va iesi in evidenta si mai mult, diferenta intre sprancene, gene si culoarea fardului fiind de multe ori prea brutala. Negrul poate fin inlocuit cu un fard maro inchis si completat cu rimel maro.

Varsta si fardurile
Ana Belen recomanda curatarea temeinica a pielii si aplicarea intotdeauna a unei creme hidratante inainte de aplicarea machiajului. In cazul femeilor cu o piele ridata trebuie acordata mare grija rujului. Creionul de buze va fi intotdeauna in aceeasi nuanta ca si rujul si nu va depasi linia buzelor. In centrul buzelor, dupa aplicarea rujului se poate folosi un luciu. Aplicarea luciului numai in centru da senzatia de volum.
Cu putina atentie la detalii, folosind produse de calitate si reimprospatand machiajul din cand in cand putem sa avem un machiaj aproape perfect intraga zi.

Text: Olivia Dutu