Machiajul cu alb si auriu

machiajul-cu-alb-si-auriuPentru multe dintre noi, machiajul a devenit un adevarat ritual complicat! Mirela Vescan da ,,tonul” culorilor care te pot transforma in ,,femeia iarna”: alb si auriu. Pentru a le folosi cum trebuie ai nevoie de putina imaginatie si multa precizie!

 

Albul satinat sau stralucitor, folosit iarna, in asociere cu roz si argintiu, transmite ideea ca o fizionomie face parte din decor, ca acea persoana care s-a fardat asa iubeste iarna cu tot ce ofera ea. Fardul alb, cu textura satinata, aplicat in coltul intern al ochilor (spre nas) corecteaza ochii prea apropiati si degajeaza privirea. Aplicat pe arcade inalta spranceana. Un creion alb aplicat in interiorul pleoapei inferioare, mareste ochii si-i face  mai stralucitori mai ales daca se foloseste o textura metalica. Putin lac de buze alb, aplicat peste ruj, doar pe centrul buzei inferioare, mareste buzele. Pentru corectii, in fotografie se aplica un fard alb cremos pe podul nasului, sub ochi, in riduri, sub buza inferioara dupa care se estompeaza foarte bine si se pudreaza normal.

Albul estompeaza cearcanele

Albul estompeaza cearcanele daca sunt adanci dar daca exista pungi sub ochi…le va da volum. In cel de al doilea caz se va folosi un fard corector anticearcan mai inchis la culoare decat fondul de ten si alb se va aplica doar in zona de demarcatie a pungii. Dar sa nu uitam ca fardul alb, folosit in exces avantajeaza o persoana care are tenul foarte alb, acea tipologie intitulata simbolic „femeia iarna”. Albul poate fi inlocuit cu succes de auriu, care ofera in plus si o nota de lux.

Ce nuante de auriu aplicam

Fardurile aurii au o textura superba, tentanta insa nu avantajeaza pe oricine. Este nevoie de o selectie atenta in momentul achizitiei. Iata cateva criterii ajutatoare:

• Daca exista trasaturi de expresie puternice se vor evita produsele aurii care se aplica pe toata fata.

• Fardurile pentru ochi aurii evidentiaza irisul albastru sau cu pigment albastru.

• Daca fondul de ten este clasic se pot folosi farduri pentru pleoape aurii, pudre pentru pometi irizate cu auriu si rujuri asortate.

• Un creion pentru conturul ochilor ales intr-o nuanta deschisa de auriu, poate fi ecuatia unui machiaj simplu de zi.

• Daca pielea este bronzata se poate evidentia putin cu pudra aurie, pe arcade si pometi insa nu mai mult. Rujul poate fi roz sau orange, daca se va folosi unul auriu toate trasaturile vor fi mai aspre.

• Fardurile aurii care pot fi folosite ziua , sunt doar pentru pleoape si nu sunt foarte metalice, ele se apropie mai mult de gama bejurilor polen. Un astfel de fard se poate aplica simplu, cu degetul, pe toata suprafata pleoapelor.

• Fardul auriu poate fi combinat foarte bine cu tonuri de verde, orange, roz si maro. Nu arata foarte bine in combinatie cu negru, albastru sau gri, decat in cazurile in care machiajul are o tema anume si este efectuat de un profesionist.

Care sunt beneficiie fardului alb?

Mirela Vescan – make-up artist Rimmel London

www.mirelavescan.ro

In cultura europeana albul are conotatii romantice, pure, proaspete, delicate. Albul este asociat cu tinereatea si lumina iar in asociere cu pasteluri cum ar fi roz sau bleo denota optimism. In machiaj, albul a fost prezent intotdeauna, deoarece era usor de obtinut fiind un pigment prezent in natura. Acum cateva sute de ani era culoarea pudrei folosita de nobili, iar paloarea avea tente aristocratice. Aparitia cinematografului (alb-negru pentru inceput) a schimbat valentele albului in machiaj. Fiind o culoare de contrast albul era ideal pentru crearea unor efecte optice si a contribuit la crearea unor fizionomii dramatice, celebre. Aparitia filmului color a modificat modul de folosire al albului. Nu mai era aplicat pe toata fata ci doar pe pleoape putin si in interiorul pleoapei inferioare, pentru un efect de marire si stralucire al ochilor. Albul acum este invariabil prezent in machiaj dar in proportii decente, este ideal pentru obtinerea unor derivatii de culori, pentru corectii, pentru machiaje speciale, atunci cand este cazul.